impreuna cu fosta sotia am avut certificate de trezorerie pe care ea figura ca titular iar eu ca imputernicit suma reprezentata de acestea fiind bani comuni.
Deorece eram in prag de divort am convenit ca Certificatele in original sa ramana la mine pana la partaj.
Dar fosta sotie fiind titulara a acestora , a dat un anunt intr-un cotidian prin care le declara pierdute, iar mai apoi a facut o cerere la trezorerie prin care solicita rascumpararea certificatelor deoarece sant pierdute, proba fiind anuntul din ziar.
Intamplator am aflat si am incercat sa impiedic rascumpararea certificatelor mergand in audienta la directorul trezoreriei si aratandu-i ca certificatele nu sant pierdute ci se gasesc in original la mine.Mi s-a raspuns ca nu pot impiedica rascumpararea certificatelor.
In consecinta am ramas fara bani. Cine ce infractiune a comis si cum pot recupera suma ce mi se cuvine?
Puteti formula plangere sub aspectul savarsirii infractiunii prev de art 292 Cod penal falsul in declaratii
In baza documentelor justificative ,puteti recupera cota parte din suma ,prin actiune civila
Atata timp cat nu ati avut o intelegere scrisa... doamna nu poate fi acuzata de nimic.
Puteti eventual in dosarul de parataj sa faceti mentiunea ca in masa partajabila intra si certificatel si reglati situatia la partaj