avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie

Buna ziua,

Am si eu o intrebare:

In vara acestui an, am primit o amenda pentru parcare neregulamentara in Timisoara. Cand am fost sa ridicam masina, am platit polististului amenda si firmei care a ridicat masina.
Chitanta cu care am platit amenda a ramas la politistul in cauza. Pe procesul verbal intocmit scria ca am platit conform chitantei nr....., cu care ulterior am fost la firma care a ridicat masina, unde am platit si acolo contravaloarea.
Mentionez, ca in momentul acela am vrut sa contest procesul verbal, si am primit o copie.

In momentul in care am fost la sectia de politie cu procesul verbal, a zis k trebuie sa predau si chitanta. Dar nu am chitanta, pentru ca a ramas la firma care a ridicat masina, dar pe procesul verbal scrie ca s-a platit.

Mentionez ca eu sunt din Sibiu.

Sunt interesata, daca se poate intampla ceva?Pot sa primesc instintare sa platesc amenda, daca scrie pe proces ca totusi e platita?sau ce e de facut?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: G.Oana , utilizator 15:28, 22 Noiembrie 2010
Nu ati precizat concret data la care a fost constatata si consemnata contraventia parcarii neregulamentare
Eventuala contestare trebuia realizata in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Daca amenda ati achitat-o in vara,la momentul constatarii si consemnarii contraventiei,realitate sustinuta si probata cu PV care contine mentionat si numarul chitantei,iar autoritatile nu au inteles sa va solicite alte probe,pe cale de consecinta,teoretic ,nu ar trebui sa va mai faceti probleme asupra acelui eveniment
Totul s-a petrecut in data de 11 august 2010, in ziua in care datorita unor probleme de sanatate am ajuns la Spitalul de urgenta din Timisoara, nefiinde de acolo am parcat intr-o zona unde era se pare "neregulamentar". In momentul cand am ridicat masina, politistul in cauza vazandu-mi foaia de la urgenta si stadiu in care eram , a fost "intelegator", nu am luat amenda maxima, dar firma care a ridicat masina nu. In fine, am platit amenda, am vrut sa contest PV, dar am renuntat si am vrut sa il predau la sediul sectiei de politie, dar acolo mi s-a cerut chitanta.. Nu o am, dar nu au vrut sa accepte ca scria pe PV ca s-a platit, si am renuntat. Am asteptat sa primesc ceva acasa, dar dupa 3 luni..nimic.
Precizati ca ati platit amenda,"chitanta cu care am platit amenda a ramas la politistul in cauza",situatie in care si dvs va aflati in culpa ca nu ati solicitat dovada platii sanctiunii aplicate
Avand in vedere ca in perioada scursa de la eveniment nu ati fost instiintata de politie sau autoritatea fiscala,despre eventuala obligatie de a proba cu documente plata sanctiunii,posibil ca autoritatea emitenta ,sa fi apreciat drept suficiente precizarile din continutul PV, privitoare la chitanta de plata
Pai asa m-am gandit si eu ca insemnarea de pe procesul verbal, intocmita de un politist, ar trebui sa fie suficient. Dansul a mentionat ca s-a platit cu chitanta.....!
Din moment, ce masina a fost ridicata si scrie pe PV ca s-a achitat, nu inteleg necesitatea chitantei respective.
Probabil, daca nu se achita amenda, nu se putea ridica masina.
Mai exista posibilitatea ca, chitanta sa fi ajuns la firma care a ridicat masina. Firma care a ridicat masina, pentru ca noi sa putem achita amenda, a cerut chitanta de la politist, Asa e...cand noi oameni d rand...nu stim legislatia..:)Am fost bucuroasa ca am ridicat masina, dupa o amenda considerabila. Iar stresul care a urmat...e mai usturator ca amenda....Sper sa fie ok, procesul verbal a ramas la mine....daca e ceva...am proba ca amenda a fost platita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicarea auto este legala sau nu? abanu abanu Buna seara, In ziua de 18 iulie 2013, orele 14, am parcat neregulamentar in zona de actiune a indicatorului oprirea interzisa, fara a bloca traficul rutier, ... (vezi toată discuția)
Proces verbal politie completat la alta data - posibilitate anulare intraveno intraveno Salut,am si o problema legata de PV Mie mi`a fost ridicata masina de la romana pe 24.07 in parcarea de la otv..au facut aia trecere chiar inainte cu cateva ... (vezi toată discuția)
Contestare pv pe motiv de data gresita luciandan luciandan Buna ziua, In data de 30 oct am parcat, in jurul orei 17 masina pe un bulevard din Bucuresti sect6. Dupa aprox o ora, mi-a fost ridicata masina de baietii ... (vezi toată discuția)