avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale

Buna ziua ,

in cadrul unui SRL , se vrea cesiune de parti sociale.Spuneti-mi va rog care este raspunederea administratorul actual pentru un control viitor si pentru datoriile din momentul semnarii contractului de cesiune in ideea in care noul administrator(care este si asociat ) isi asuma situatia actuala prin acest contract de cesiune.Mentionez ca nu avem bilete avalizate date catre colaboratori sau imprumuturi bancare .
multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 15:13, 22 Noiembrie 2010
In principiu, raspunderea administratorului intervine pe perioada de timp cat si-a desfasurat activitatea. Daca ulterior se dovedeste ca ar fi cauzat starea de insolventa a societatii, de exemplu, poate fi atras la raspundere in conformitate cu art. 138 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare srl cu active si pasive urgent gemilia gemilia am cesionat srl cu active si pasive in anul 2007 dar srl avea datori la buget in care lege intru trebiue sa le platesc eu sau cel care a preluat firma ? (vezi toată discuția)
Credit pe firma bigu4u bigu4u Suntem 2 asociati in firma si dorim sa luam un credit pe firma doar ca acest lucru nu e posibil deoarece celalalt partener a avut un credit pe persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Bo necompletat Claudiu.Grasu Claudiu.Grasu Un Bilet la Ordin necompleat decat cu contul din banca stampilat si semnat ( fara data compleatri, locul platii, data scadenta si restul datelor necesare ) ... (vezi toată discuția)