Buna ziua. Am vrea sa cumparam o casa pe numele fiului , dar sa o putem locui eu si sotia mea, pana la deces si pt ca fiul inca nu este casatorit punem raul inainte si dorim sa ne protejam agoniseala de impartirea cu o nora care sa presupunem prin absurd, ar divorta de fiul nostru.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac . Ce ar trebui sa contina contractul de vanzare cumparare dintre noi si vanzator pt a achita taxe cat mai mici notariale, dar proprietatea sa o putem detine noi si sa fie pe numele fiului, care oricum ar mosteni-o, insa avem si un apartament si ne gandim sa evitam si impozitele marite pt a doua proprietate.
Orice idee buna este de bun augur si va multumesc anticipat pt ea.
De asemenea, daca stie cineva ce taxe am de plata, i-as ramane recunoscator pt raspuns
Orice fel de act ati face fiului dvs. ramane valabil .Daca se casatoreste si divorteaza sotia acestuia nu are nici un drept asupra apartamentului fiului dvs. pentru ca este bun propriu al acestuia, fiind cumparat inainte de casatorie.Totusi, treceti o clauza de abitatie viagera sau intretinere in favoarea dvs. ca nu se stie ce influente pot interveni. Fiul poate sa vanda in timpul casatoriei si sa cumpere alt imobil la care va avea drept de proprietate si sotia sa fiind cumparat in timpoul casatoriei lor.
Actele notariale sunt in jur de 3-4000 lei, depinde de valoarea imobilului.Puteti trece pe la un notariat pentru a va calcula taxele.
Av.Ioana Cazacu
Divort, partaj
ana cornelia
Buna ziua. In luna august 2014 fiul meu a cumparat un apartament prin prima casa. In luna ianuarie 2015 se casatoreste si la ora actuala au un copil. Ratele ... (vezi toată discuția)