avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare apartament pe firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare apartament pe firma

Buna ziua,
Detin un apartament proprietate personala pentru care am gasit un cumparator care il ia doar daca emit factura. Am un SRL suspendat pe care as putea trece apartamentul.
As dori sa stiu care sunt pasii in acest sens si care sunt plusurile si minusurile unei astfel de tranzactii atat de partea cumparatorului cat si a vanzatorului.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 20:30, 22 Noiembrie 2010
Trebuie sa faceti contract de vanzare-cumparare, respectiv sa vindeti apartamentul societatii iar apoi iarasi sa-l vindeti persoanei care doreste factura. S-ar putea la ,, afacerea " asta sa pierdeti o suma considerabila. Luati legatura cu un notar pentru a va da detalii si referitor la impozitele care trebuie sa le platiti.
Multumesc pentru raspuns.
Eu ma gandeam sa aduc apartamentul ca aport in firma pentru ca am mai adus asa si o masina si astfel voi putea scoate o parte din bani - masina - fara alte "cheltuieli".
Puteti si asa, dar atentie, faptul ca aduceti apartamentul ca aport o sa va creeze mai multe cheltuieli si timp pierdut. Astfel, in primul rand va trebui sa faceti o evaluare a apartamentului. Faptul ca este un imobil necesita ca actele modificatoare sa fie incheiate in forma autentica. Dupa aceea, trebuie sa diminuati capitalul social cu valoarea apartamentului. Aceasta diminuare este un proces de durata ( 60 de zile de la aparitia hotararii in Monitorul Oficial plus cam 15 zile termenul de la depunere a acesteia la registrul comertului). De asemenea actul prin care diminuati capitalul se face in forma autentica. Evident puteti ca in locul apartamentului sa depuneti suma de bani la care acesta a fost evaluat, in acest mod reusind sa finalizati schimbul din aport in natura in aport in bani. Oricare dintre scenarii finalizat costa, de aceea va recomand sa luati legatura cu un avocat care sa instrumenteze operatiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare afacere Senzoor Senzoor am o casa la tara,pe firma,as dorii sa vand si nu stiu care sunt pasii,as avea trei variante; sa vand cu firma cu tot,sa vand fara firma ,sau,sa-mi vand mie ca ... (vezi toată discuția)
Vânzare imobil - parte din capitalul social calin_andrei calin_andrei Buna dimineata, Din experientele voastre, as vrea sa stiu cum se poate vinde mai repede si simplu o parte dintr-un teren adus aport la capitalul social al ... (vezi toată discuția)
Aport teren la capitalul social Ioanalolu Ioanalolu Bună seara. În 2015-2016 am fost dezvoltator imobiliare, persoană fizică înregistrată în scop TVA ( ... (vezi toată discuția)