Buna ziua,
Detin un apartament proprietate personala pentru care am gasit un cumparator care il ia doar daca emit factura. Am un SRL suspendat pe care as putea trece apartamentul.
As dori sa stiu care sunt pasii in acest sens si care sunt plusurile si minusurile unei astfel de tranzactii atat de partea cumparatorului cat si a vanzatorului.
Trebuie sa faceti contract de vanzare-cumparare, respectiv sa vindeti apartamentul societatii iar apoi iarasi sa-l vindeti persoanei care doreste factura. S-ar putea la ,, afacerea " asta sa pierdeti o suma considerabila. Luati legatura cu un notar pentru a va da detalii si referitor la impozitele care trebuie sa le platiti.
Multumesc pentru raspuns.
Eu ma gandeam sa aduc apartamentul ca aport in firma pentru ca am mai adus asa si o masina si astfel voi putea scoate o parte din bani - masina - fara alte "cheltuieli".
Puteti si asa, dar atentie, faptul ca aduceti apartamentul ca aport o sa va creeze mai multe cheltuieli si timp pierdut. Astfel, in primul rand va trebui sa faceti o evaluare a apartamentului. Faptul ca este un imobil necesita ca actele modificatoare sa fie incheiate in forma autentica. Dupa aceea, trebuie sa diminuati capitalul social cu valoarea apartamentului. Aceasta diminuare este un proces de durata ( 60 de zile de la aparitia hotararii in Monitorul Oficial plus cam 15 zile termenul de la depunere a acesteia la registrul comertului). De asemenea actul prin care diminuati capitalul se face in forma autentica. Evident puteti ca in locul apartamentului sa depuneti suma de bani la care acesta a fost evaluat, in acest mod reusind sa finalizati schimbul din aport in natura in aport in bani. Oricare dintre scenarii finalizat costa, de aceea va recomand sa luati legatura cu un avocat care sa instrumenteze operatiunea.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Vanzare afacere
Senzoor
am o casa la tara,pe firma,as dorii sa vand si nu stiu care sunt pasii,as avea trei variante; sa vand cu firma cu tot,sa vand fara firma ,sau,sa-mi vand mie ca ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.