avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cum se poate indrepta o eroare intr-o sentinta penala ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

cum se poate indrepta o eroare intr-o sentinta penala definitiva ?

M-am judecat , la penal , cu fostul sot pentru pensia de intretinere a fiului meu .
La sedinta de incheiere am convenit ca imi retrag plangerea penala cu conditia ca sumele restante ( care erau obiectul litigiului ) sa-mi fie achitate in rate in termen de 4 ani , lucru care s-a mentionat in scris in declaratia semnata de noi , fiecare , in fata instantei .
Cand am ridicat sentinta de la arhiva am constatat ca s-a redactat eronat , aceasta fiind deja definitiva .
Ce pot sa fac ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:47, 22 Noiembrie 2010
Eroarea materiala este prevazuta in cap V, t V Cod procedura penala,partea generala
Potrivit legii,erorile materiale evidente sunt indreptate la cererea partii interesate sau din oficiu ,de catre organul judiciar sau instanta care a intocmit actul ,printr-un proces verbal sau incheiere
Asta am mai auzit si eu , desii nu sunt jurist :"> .
As vrea sa stiu daca indreptarea erorii la cerere este posibila chiar daca sentinta este definitiva .
Multumesc foarte mult !
Da ,indreptarea erorii materiale este posibila si in aceasta situatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera hotararea de divort de la tribunalul din cornetu-ilfov? safta ioana safta ioana In anul 2009 luna mai ,am terminat divortul cu fostul sot ,o luna mai tarziu am primit acasa hotararea de divort definitiva si irevocabila.In aceea hotarare ... (vezi toată discuția)
Cerere indreptare eroare materiala Andrei2014 Andrei2014 Buna ziua, Intr-o sentinta ramasa definitiva dupa apel, numele unei parti nu este complet, adica nu are trecut si al doilea prenume. Trebuie sa fac o ... (vezi toată discuția)
Incheiere primavera1234 primavera1234 Apelul specificat in incheierea cererii de indreptare erori materiale este doar pentru Incheiere sau si pentru prima hotarare? Care este durata de la ... (vezi toată discuția)