avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiune savarsita impreuna cu un minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiune savarsita impreuna cu un minor

in urma producerii unor furturi auto de catre o asa zisa gasca din care unul din ei era minor si bineinteles ca facea numai paza au fost prinsi. S-au intocmit normal dosare, s-au dat in instanta si urmeaza sa se pronunte o hotarare cum e normal.
Problema e insa urmatoare ceilalti nefiind minori si neavand venituri sau bunuri nu vor putea acoperi prejudiciul produs nu? Se va stabili intreg prejudiciul in sarcina minorului? in acest caz vor trebuie sa plateasca parintii presupun. Minorul va implini luna viitoare 18 ani. In cazul in care hotararea se da dupa aceasta data vor putea fi executati parintii acestuia sau se modifica datele problemei?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:58, 18 Martie 2008
#-o O sa plateasca cine are cu ce plati. Indiferent de forma participatiei, faptuitorii sunt obligati in solidar, partea civila indreptandu-se impotriva aceluia ce poate sau are cu ce plati.
Sorry- aceasta nu este o problema de drept penal ci de civil (in cadrul procesului penal-post factum)
"daca hotararea definitiva se da dupa implinirea varstei de 18 ani a minorului vor mai putea fi executati siliti parintii sau raspunde minorul?"
Conteaza ca era minor la data savarsirii faptei... raspunderile (atat penale cat si civile) se socotesc in functie de acea data...
Raspunderea este solidara.
Sa nu va treziti insa ca sunt insolvabili toti.
Altfel va alegeti pe cine sa executati silit inclusiv parintii raspund civil.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pentru 2 copii minori Cretu44 Cretu44 Buna ziua, as dori prin intermediul dumneavoastra sa mi se raspunda la urmatoarea intrebare: In perioada imediat urmatoare eu si sotia mea urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara flori2009 flori2009 Buna seara! As dori o lamurire, mai precis, tatal caruia instanta i-a stabilit o pensie alimentara, s-a stabilit in strainatate si nu a mai platit pensia (de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ceruta de major alexlupsa1 alexlupsa1 Buna ziua! Am si eu o intrebare,parintii mei au divortat cand eu aveam un an.Tatal meu nu mi-a platit pensie alimentara deloc,acum eu am implinit 18 ani si am ... (vezi toată discuția)