Buna seara.
As dori sa va adresez urmatoarea intrebare: in contextul in care am avariat usor in parcarea din spatele blocului un autoturism, (vineri 18 nov), fara sa am polita rca; iar astazi, 22 nov am facut o noua polita. Mai pot primi amenda, maine, 23 nov, cuprinsa intre 1.000 si 2.000 lei de la politia rutiera pentru faptul ca vineri nu aveam polita rca?
depinde cand a anuntat accidentul, cel a carui masina a fost lovita. daca politistul nu e atent, s-ar putea sa primiti amenda ca nu aveati polita , dar poate veti primi daca nu ati declarat accidentul.
de platit, veti plati reparatia celuilalt
clar ca voi plati reparatia masinii celuilalt. nedumerirea mea este si captul ca incidentul fiind in parcare se considera accident? inca nu stiu daca parcarea este considerata drum public... si intrebarea este daca pentru faptul ca nu era polita rca in vigoare la acea data primesc amenda retro? multumesc
Datoria de a avea polita RCA, este a fiecarui detinator de autovehicul inmatriculat, indiferent daca circula sau nu, daca a produs sau nu o dauna/accident in parcare sau pe orice drum.Amenda este pentru lipsa RCA la o anumita data, nu pentru lipsa asigurarii la data producerii unui accident.Daca ati primit chemare, presupun ca vecinul a anuntat politia mentionand si data evenimentului.Daca a consemnat ca data a accidentului ozi in care aveti acoperire de noul RCA,s-ar putea sa scapati si de amenda si de plata daunei(greu de presupus un asemenea noroc B-)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Asigurare rca
valian
Buna ziua am o intrbare putin mai delicata ;am gasit autoturismul lovit in parcare (foarte tare)autorul nu a ramas la locu faptei nici nu a anuntat pe nimeni ... (vezi toată discuția)
Urgent rca
danav_
Buna ziua! Am o intrebare urgenta. Daca ai ITP (inspectia tehnica periodica) expirat mai beneficiezi de asigurare RCA in urma unui accident de care nu te faci ... (vezi toată discuția)