Ce este mai avantajos sa-mi deschid la momentul actual-if-sau pfa?,avand in vedere ca vreau sa-mi deschi un mic aprozar,cu bacanie...etc.
Ce impozite pe profit se percep pe fiecare?
La IF-pot alege mai multe coduri caen?
TVA-se plateste la IF?
Pot avea angajati din afara familiei?
Sunt obligat sa mai am vreun asociat din familie?...etc.
Va multumesc,mult de tot si sper sa ma ajute cineva cu un raspuns cat mai explicit!
cred ca mai avantajos pt dvs. ar fi un I.I. (intreprindere individuala) pt a putea angaja personal.
la PFA nu mai puteti angaja pe nimeni, iar IF-urile sunt constituite exclusiv din membrii unei familii.
toate aceste forme necesita plata acelorasi taxe si impozite: imp pe venit 16%, sanatate 5,5%, iar la casa de pensie se poate asigura orice suma.
tva se plateste numai daca suma veniturilor anuale depaseste 35.000 euro, adica 119.000 lei
succes!
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.