avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... I F-SAU - P F A
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

I F-SAU - P F A

Ce este mai avantajos sa-mi deschid la momentul actual-if-sau pfa?,avand in vedere ca vreau sa-mi deschi un mic aprozar,cu bacanie...etc.
Ce impozite pe profit se percep pe fiecare?
La IF-pot alege mai multe coduri caen?
TVA-se plateste la IF?
Pot avea angajati din afara familiei?
Sunt obligat sa mai am vreun asociat din familie?...etc.
Va multumesc,mult de tot si sper sa ma ajute cineva cu un raspuns cat mai explicit!
Cel mai recent răspuns: marianbdigaee , utilizator 21:41, 24 Noiembrie 2010
cred ca mai avantajos pt dvs. ar fi un I.I. (intreprindere individuala) pt a putea angaja personal.
la PFA nu mai puteti angaja pe nimeni, iar IF-urile sunt constituite exclusiv din membrii unei familii.
toate aceste forme necesita plata acelorasi taxe si impozite: imp pe venit 16%, sanatate 5,5%, iar la casa de pensie se poate asigura orice suma.
tva se plateste numai daca suma veniturilor anuale depaseste 35.000 euro, adica 119.000 lei
succes!
Da multumesc-dar atunci care mai e diferenta-sau cu ce ma avanatajeaza i. i,fata de un s r l-daca sunt acelasi taxe si impozite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau srl ,care este mai avantajos ? ili47 ili47 Care este mai avantajos din punct de vedere a cheltuielilor ? Pot sa desfasor activitatea in ambele cazuri ,cu un singur angajat . mersi (vezi toată discuția)
Ce si cat platesc daca am pfa? teodon teodon Buna ziua, sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata , in domeniul vanzarilor. Angajatorul meu isi plateste oamenii pe baza de comision,in ... (vezi toată discuția)
S.r.l. , p.f.a. sa i.i. fast-food fast-food ma gandesc sa deschid o afacere : rulota fast-food, care varianta este mai acceptabila privind plata taxelor si a actelor. Rulota nu vreau sa o pun intr-un loc ... (vezi toată discuția)