avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT COLECTIV DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT COLECTIV DE MUNCA

Buna ziua,

Va rog mult de tot sa ma ajutati cu un sfat profesionist:Zilele trecute la locul meu de munca ni s-a comunicat NOUL contract colectiv de munca ,l-am studiat si a trebuit sa-l semnam de luare la cunostinta.Au fost adaugate multe articole noi fata de contractul colectiv de munca vechi,printre care citez *Suplimentar se acorda si o prima de vacanta de cel putin 1/2 sin salariul de baza lunar,Indemnizatia de concediu si prima de vacanta se platesc de catre angajator cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de plecarea in concediu*.
Noul contract colectiv intra in vigoare incepand cu data de 03.11.2010,de la inceputul lunii noiembrie m-am aflat in concediu de odihna si am solicitat conducerii prima de vacanta .Am primit urmatorul raspuns la solicitarea mea:*Nu se aplica aceste clauze din contract ,firma este in INSOLVENTA si nu se poate .
In noul contract colectiv de munca exista multe alte articole care avantajeaza salariatii cum ar fi:la casatoria unuia din angajati societatea trebuie sa acorde salariatului doua salarii medii brute,la nasterea primului copil salariatul trebuie sa primeasca un salariu mediu brut etc.
Va rog sa-mi raspundeti daca raspunsul conducerii este corect si se incadreaza in lege.

Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: c-nuta , utilizator 19:25, 22 Noiembrie 2010
daca firma a intrat in procedura insolventei cum a incheiat un nou contract colectiv de munca?
DA ....societatea este in insolventa de anul trecut din octombrie....ma rog....
Ce ma sfatuiti sa fac in acest sens?

Va multumesc.
Mentionez faptul ca noul contract colectiv de munca are valabilitate din data de 03.11.2010 pana la data de 03.11.2013(3 ani).Asta poate insemna ca nu se justifica starea de insolventa a firmei,in consecinta se pot acorda drepturile salariale .
Intrebarea mea este daca starea de insolventa poate da societatii dreptul de a nu aplica toate prevederile contractului colectiv de munca NOU pe care toti angajatii l-am semnat de luare la cunostinta!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie si salariu restant - societate in insolventa maria-manuela maria-manuela Am lucrat timp de 4 ani si jumatate la o firma, pe post de reprezentant comercial. In 2012,cu o saptamana inainte de a fi declarata insolventa ni s-a cerut sa ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva biancabolojan biancabolojan Buna ziua. In anul 2014, societatea la care am lucrat a fost dizolvata prin lichidare, conform articolului 65 si urmatoarele din legea 53/2003-Codul Muncii si ... (vezi toată discuția)
Legea 200/2006 andao andao Buna ziua Am contractul de munca suspendat, aflandu-ma in concediu pentru crestere copil. Firma la care lucram e in faliment. Lichidatorul judiciar a depus ... (vezi toată discuția)