avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschideri de aer si lumina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschideri de aer si lumina

imi puteti explica ce inseamna deschideri de aer si lumina?
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 21:16, 22 Noiembrie 2010
Deschiderile de aer si lumina sunt ferestre de dimensiuni mici care au rolul de a face lumina si aerul sa patrunda intr-o incapere ,care de obicei se afla situata la o distanta mica fata de proprietatea invecinata.Aceasta va impiedica sa aveti vedere directa spre proprietatea vecinului,asa cum prevad dispozitiile codului civil.
Buna seara,
Ma intereseaza,subiectul deschis de @viodon,cu diferenta ca: garajul meu este pe linia de hotar ,luminatoarele sunt la ~2.30 -3.oom inaltime. Persona care a cumparat proprietatea din fata casei mele,acum are pretentia sa-mi acopar in totalitate ( cu zidarie ) aceste luminatoare..
Este corecta cererea acestei persoane ?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o camera fara geam si as dori sa pun unul ... animis25 animis25 Buna. O intrebare. Am o camera fara geam si as dori sa pun unul strict pr aerisire. Lung pe orizontala, cam la inaltimea celor ce se pun in baie sau mai ... (vezi toată discuția)
Servitute -geam de lumina si aeririse ?????? Analore Analore Apelez la cunostintele dv. intr-o problema care imi este nelara, in cazul constructiei unui imobil chiar pe limita de hotarar intre 2 proprietatii, acestui ... (vezi toată discuția)
Servitutea de vedere ContSters116875 ContSters116875 Pentru aerisirea unei incaperi (bucatarie) este nevoie de construirea unei ferestre mobile, dar nu am acceptul proprietarului vecin. Partea casei unde vreau sa ... (vezi toată discuția)