avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim

Buna seara,

Este corect ce am auzit, anume ca persoanele ce au studii superioare in domeniul in care isi desfasoara activitatea nu pot primi un salariu mai mic dexat dublul salariului minim pe economie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:05, 22 Noiembrie 2010
Este total gresit.
Pentru a fi remunerat cu un salariu mare nu este suficient sa ai studii superioare, ci trebuie sa fi si fost incadrat pe un post care sa necesite aceste studii.
Adica, chiar daca esti licentiat in astronautica, dar daca esti incadrat pe post de paznic, vei fi remunerat ca paznic, cu toata licenta.
Dar daca incadrarea este facuta pentru un post la care avem si pregatire in domeniu, salariul minim pe economie este dublu fata de cel fara studii superioare.
Salariul minim brut lunar al angajatilor cu studii superioare a crescut de la 1 ianuarie cu 11%, pana la 1.200 de lei (298 de euro), ca urmare a majorarii salariului minim pe economie la 600 de lei (150 de euro).

Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
branzovenescu a scris:

Buna seara,

Este corect ce am auzit, anume ca persoanele ce au studii superioare in domeniul in care isi desfasoara activitatea nu pot primi un salariu mai mic dexat dublul salariului minim pe economie?

Multumesc

Persoanele care au studii superioare si ocupa posturi ce necesita asemenea studii trebuie sa aiba un salariu minim brut de 1200 lei pe luna (adica, dublu salariului minim brut pe economie). Situatie aplicabila numai in sectorul privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea 2 x salariul minim pe economie 01.01.2009 florin96 florin96 Sotia mea a intrat in concediu prenatal incepand cu data de 7 ianuarie 2009. Decizia societatii la care lucreaza privind aplicarea majorarii cf ordonantei ... (vezi toată discuția)
Salariu de incadrare pe 2011 lefteriu_adrian lefteriu_adrian buna ziua, sunt absolvent de studii superioare si sunt incadrat pe postul de agent comercial cu salariul de 1200 ron brut. care ar trebui sa fie salariul ... (vezi toată discuția)
Salarizare absolvent studii superioare paok paok Va rog sa-mi spuneti care este prin lege(care?)salariul minim pe economie ptr.absolventii de studii superioare,pe care angajatorul este obligat sa-l ... (vezi toată discuția)