avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu de incadrare pe 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu de incadrare pe 2011

buna ziua,
sunt absolvent de studii superioare si sunt incadrat pe postul de agent comercial cu salariul de 1200 ron brut.
care ar trebui sa fie salariul meu?
faptul ca am studii superioare imi ofera u procent in plus?
Cel mai recent răspuns: lefteriu_adrian , utilizator 10:47, 6 Iunie 2011
Postul de agent comercial nu necesita studii superioare , iar salariul cu care sunteti incadrat este peste minimum prevazut de lege ... anul trecut , salariul minim pentru un asemenea post era de 720 lei ...

Am sa intreb in acest context - cunosc foarte multi bugetari care sunt incadrati pe posturi ce necesita pregatire superioara (inginer, contabil, profesor), dar au salariul de incadrare sub dublul celui minim pe economie, si nu vorbesc aici numai de sitiatia creata prin scaderea cu 25 de procente a salariului, ci de brutul fara nicio ajustare.
Nu pricep cum este legea asta, deci la privat nu e voie sa incadrezi cu mai putin de dublul sal min, iar la stat, da ? Vorbesc, evident, de posturile ce necesita, prin lege, pregatire superioara.
Intrucat sistemul de salarizare pentru institutiile bugetare este reglementat prin lege din aceasta cauza si pot face ce vor cu aceste salarii ...
Stiu ca subiectul este sensibil si tocmai de aceea n-as dori sa starnesc o furtuna - insa in mod cert, sunt si bugetari intelectuali care muncesc de le sar capacele si nu duc acasa mai mult de 6-7 milioane de lei (chiar cunosc direct cazuri). Totusi, ca si principiu, nu este o discriminare atunci cand statul obliga mediul privat sa aiba un standard de salarizare, insa in ceea ce priveste bugetarii, impune cu totul altfel de standarde ? Nu exista un pricipiu contitutional de felul "la munca egala, plata egala"?

Exista precedente in Romania cand astfel de situatii - discriminari in ceea ce priveste salarizarea - au fost rezolvate in instanta ?
suma de 1200 este data de coeficienti de ierarhizare din CCM la nivel national adica 600(minim brut pe tara in 2010) x 2= 1200
va incadrat pe studii superioare

Alte discuții în legătură

Este lege pentru studii superioare sa ai minim pe economie de 1200lei? SORYN_MYHAELA SORYN_MYHAELA VREAU SA STIU SI EU DACA ESTE LEGE CA SA TE PLATEASCA CU 1200 LEI DACA AI STUDII SUPERIOARE?AM INTELES CA 1200LEI E MINIM PE ECONOMIE CU STUDII SUPERIOARE (vezi toată discuția)
Salariul minim brut studii superioare-va rog sa ma lamuriti cezarina19 cezarina19 Imi cer scuze, insa discutiile anterioare nu m-au ajutat sa inteleg exact situatia. De aceea, as dori un raspuns scurt, clar si concis, la urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Salariu minim branzovenescu branzovenescu Buna seara, Este corect ce am auzit, anume ca persoanele ce au studii superioare in domeniul in care isi desfasoara activitatea nu pot primi un salariu mai ... (vezi toată discuția)