avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cumparare si radiere auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cumparare si radiere auto

Buna,vrem sa cumparam o masina second,imatriculata dar este imatriculata in alt judet.Dupa ce facem contractul de vanzare cumparare trebuie ca proprietarul sa faca radierea masini,si trebuie sa mearga in judetul in care este inscrisa masina,trebuie sa fim si noi prezenti acolo cand se face radierea?pentru ca lucram si nu avem cum sa mergem.Si cand se face vanzarea ce acte trebuie sa primim de la proprietar si ce are nevoie el sa i dam pentru a radia masina.
Cel mai recent răspuns: adelaida_andreea , utilizator 20:37, 22 Noiembrie 2010
Nu trebuie sa mergeti .
Poate face el singur radierea la org. financiar , si radierea la politie o puteti face dvs. odata cu inscrierea in jud dvs.
mai aveti nevoie
-1-fisa de inmatriculare - cu viza org financiar de radiere
2-certif de inmatriculare * semnat pe ultima pagina de vanzator
3-Cartea de identitate vehicul
4-Certificat de constatare de RAR din jud vanzatorului
Deci actele acelea trebuie sa mi le aduca el?si apoi sa mai fac si eu radierea aici in judet?Trebuie sa i dau si numerele masini?el vrea sa le pastreze....si daca i le dau acum eu cum circul cu ea sa i fac toate actele?Scuze de atatea intrebari dar e prima masina care o cumparam.
Da actele acestea sunt in sarcina vanzatorului , deci trebuie sa vi le aduca el .
daca doreste sa pastreze numarele sa o radieze si din circulatie si sa va dea numere rosii pt 30 de zile . Pt acestea dvs trebuie sa suportati costul asigurarii si al numerelor provizorii.
Daca procedeaza asa nu mai aveti de radiat nimic , doar de inscris pe numele dvs.
Noi am vrea ca imediat dupa ce ne aduce actele sa o si inscriem pe numele nostru,sa facem direct numerele bune fara provizorii..adica la distanta de o zi sau 2 de la radiere.Pasii ar fi sa facem contractul de vanzare cumparare apoi sa mearga sa faca radierea la el in judet si apoi sa o inscriem pe numele nostru si sa i facem asigurarea.Daca el face radierea acolo si duce numerele eu cum circul cu masina?sa rezolv restul actelor?Sau poate sa radieze acolo doar fiscal si cand o inscriu pe numele nostru sa se faca atunci radierea,si sa i dam numerele lui si noua sa ne dea cele noi.Noua in mana la semnarea contractului ce acte trebuie sa ne dea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cvc auto unamed unamed am cumparat o masina neimatriculata pe baza de un cvc la un birou notarial. cvc a ramas la mine , dar pers care mi-a vandut-o a pastrat si cvc vechi intre ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului? bogdanalexandru13 bogdanalexandru13 Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare auto Stukha Stukha Am si eu o problema de rezolvat in urmatoarea luna si am nevoie de putina lumina in ce priveste procedurile. Punctul de plecare este ca tata este ... (vezi toată discuția)