avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am scapat pe moment de cauciucurile de iarna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am scapat pe moment de cauciucurile de iarna

Ce vom face insa pana la anul ?
Cum stim care cauciucuri sunt de iarna si care de vara? Ce trebuie sa scrie pe ele?
Vom fi din nou la mana unora sau altora care incearca sa ne vanda diverse produse?
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 11:38, 25 Noiembrie 2010
Cauciucurile de iarna sunt cele omologate in conformitate cu Directiva 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora, precum si montarea lor, Regulamentul CEE-ONU nr. 30 sau Regulamentul CEE-ONU nr. 54.
Continutul CEE-ONU 30 il puteti gasi la adresa:
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
Alin Paidiu, Avocat
Stati linistit(a)

Oricum , era o initiativa buna zic eu , cel putin in ce priveste masinile mici.
Cauciucurile de vara , se intaresc la frig si nu mai asigura aderenta corespunzatoare devin asemanatoare cu plasticul., cele de iarna fiind mai moi in compozitie , raman la fel ca radiera, mai flexibile chiar si pe temp. scazute.
Trebuie sa scrie pe ele SNOW, sau M+S
Sunt obligatorii in toate tarile UE, asa ca atentie daca iesiti cu masina iarna din tara riscati amenzi usturatoare in lipsa acestora.
Initiativa este laudabila
Pacat ca nu se aplica cu aceiasi fermitate masuri si in directia pregatirii drumurilor publice pe care ne deplasam,pentru ca de pomana ai incaltat autoturismul si dai intr-o groapa sau canal neacoperit sau bordura furata
Cauciucurile de iarna ,au proprietati si caracteristici distincte pentru ca detin in compozitie ,o cantitate mai mare de cauciuc ceea ce le confera o elasticitate marita
Interesant ca la achizitionare ,nu se elibereaza certificat de omologare
Pacat ca inca la noi nu sunt omologate anvelopele special prevazute cu sisteme antialunecare ,care sunt obligatorii in tarile nordice
Nu va ingrijorati...dupa traditionala deteriorare de iarna a drumurilor, din primavara trecem la senile!:)
Dragi forumisti, initiativa e una si aplicabilitatea in practica e cu totul altceva,
Ei venisera cu ideea creata de cauciucuri de iarna de la 1 Noiembrie. La 1.11, erau 22C si soare afara.
O astfel de initiativa trebuie si gandita pana la capat, nu emisa doar ca sa existe.
Oricum, afacerea la faza asta e clara: unii sus-pusi vor avea firme si/sau vor favoriza firmele care se ocupa de distributia respectivelor cauciucuri omologate. Si d-acolo...iar bani din nimic.

Alte discuții în legătură

Anvelope de iarna vrobu vrobu Este adevarat ca nu poti fi amendat decat daca blochezi circulatia pe carosabil acoperit cu zapada sau polei si nu ai anvelope de iarna ? Daca circul pe ... (vezi toată discuția)
Prevederile legale referitoare la anvelopele de iarna directinteresat directinteresat Cum se stabileşte care este \"drumul public acoperit de gheaţă sau zăpadă\"? Mai exact, dacă pe DN2 (E85) porţiunea Urziceni-Buzău este zăpadă, se ... (vezi toată discuția)
Anvelope iarna mirceaione mirceaione nicaieri n-am gasit publicata oug privind anvelopele de iarna, nici macar numarul ei, ca s-o pot cauta mai bine. cred ca de-aia nu se respecta legile in tara ... (vezi toată discuția)