avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am scapat pe moment de cauciucurile de iarna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am scapat pe moment de cauciucurile de iarna

Ce vom face insa pana la anul ?
Cum stim care cauciucuri sunt de iarna si care de vara? Ce trebuie sa scrie pe ele?
Vom fi din nou la mana unora sau altora care incearca sa ne vanda diverse produse?
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 11:38, 25 Noiembrie 2010
Eu cred ca ar fi de preferat sa se instituie obligatia montarii acestora atunci cand temeperaturile scad sub 0 grade. Ar fi mai logic. La fel ca apa minerala pt angajati sau ceaiul cald.
Nici eu nu cred in solutia 1 noiembrie - 1 martie cauciucuri de iarna. Nu pentru ca nu ar fi o solutie buna -eu personal am cauciucuri de iarna asa ca masura nu ma afecteaza-.
Insa le montez atunci cand temperaturile scad sub 8-5 grade in timpul zilei.
Altfel .... imi pare stupid ca afara sa fie 25 de grade si eu sa fiu obligat sa merg cu snow tyre.
In fond le deteriorez ...
Pe de alta parte, daca adoptam solutia cu temperatura ... se va naste problema:. Militianul cand iti va aplica amenda .. cum va face dovada temperaturii? O sa aiba in dotare si un termometru ? :)
Sau va avea prognoza pe o hartie de la INMH ? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelope de iarna vrobu vrobu Este adevarat ca nu poti fi amendat decat daca blochezi circulatia pe carosabil acoperit cu zapada sau polei si nu ai anvelope de iarna ? Daca circul pe ... (vezi toată discuția)
Prevederile legale referitoare la anvelopele de iarna directinteresat directinteresat Cum se stabileşte care este \"drumul public acoperit de gheaţă sau zăpadă\"? Mai exact, dacă pe DN2 (E85) porţiunea Urziceni-Buzău este zăpadă, se ... (vezi toată discuția)
Anvelope iarna mirceaione mirceaione nicaieri n-am gasit publicata oug privind anvelopele de iarna, nici macar numarul ei, ca s-o pot cauta mai bine. cred ca de-aia nu se respecta legile in tara ... (vezi toată discuția)