avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

am divortat si am zis gata vreau sa-mi iau viata cat mai repede de la capat departe singursi am decis sa bag partaj dar nu vreau sa cad la nici o intelegere...ptr ca istoria a dovedit ca ramanem in cele din urma fara nimik.Deci vreau sa termin cat mai repde fara nici o intelegere direct licitatie.Va rog explicati-mi ce implica toate astea si la ce sa ma astept. Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:37, 22 Noiembrie 2010
Pai, daca nu vreti sa ajungeti la intelegere pentru a incheia o tranzactie, inseamna expertize pentru evaluarea bunurilor dobandite in timpul casatoriei (imobile, mobile, auto, daca e cazul).
Apoi, se pot forma loturi privind posibilitati de atribuire in natura a bunurilor, eventual cu plata unei sulte daca loturile nu sunt egale.
Daca vorbim de o casa, aceasta poate fi impartita (daca e usor partajabila), poate fi atribuita unuia din soti cu obligarea acestuia la plata unei sulte catre celalalt sot.
Daca nici unul nu poate plati sulta, atunci imobilul poate fi scos la licitatie, urmand ca banii sa se imparta intre cei 2 fosti soti, functie de cota de contributie care va fi stabilita de instanta.
prin licitatie, pierdeti si dvs.. in afara de cheltuielile generate de proces. poate coproprietarul e dispus sa va cumpere partea

instanta poate decide daca il atribuie unuia din soti, iar daca nici unul nu are posibilitatea de a-l despagubi pe celalalt, le poate da un termen sa-l vanda si sa imparta banii. la o concluzie de genul asta puteti ajunge si dvs , fara implicarea instantei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort ellanm ellanm In cazul unui divort cu 2 copii minori... Casa construita in timpul casatoriei, cu o mare parte din bani de la parintii sotului, cum se face partajul? ... (vezi toată discuția)
Partajul 50/50%- cum se impart bunurile? OryPop OryPop Va rog sa-mi spuneti cum se stabileste impartirea bunurilor imobile si mobile? Cine stabileste ? Cine vinde? Va rog sa ma lamuriti cum se face aceasta ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune. rog lamuriri A987 A987 Buna ziua. Nu stapanesc termenii juridici si de asta va rog sa ma lamuriti \"babeste\". Parintii au decedat, succesiunea este facuta. Dar unul dintre ... (vezi toată discuția)