avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis

Aseara m-a oprit un echipaj de politie si a vazut ca e avariata masina de la un impact minor cu un caine.
I-am zis ca nu am scos autorizatia pentru reparatii pentru ca nu am avut timp.I-am explicat ce s-a intamplat, mi-a dat actele si a plecat.
A doua zi asteptand un autobuz intr-o statie (masina fii acasa) ma vede acel politist si imi zice sa meg acasa sa iau masina si sa mergem la sectie.
Pana la urma dupa ce am vorbim acolo am decis sa merg casa sa iau masina si am mers la sectie.
Acolo am dat declaratie cu privire la un accident ce s-a intamplat intr-o localitate apropiata...i-am explicat eu ce am patit cu cainele..si dupa aceasta mi-a zis ca imi retine permisul pentru ca nu am acea autorizatie.
Vreau sa stiu daca a procedat corect ca mi-a luat permisul si nu trebuia certificatul de inmatriculare, si faptul ca eu nu eram in trafic.
Cel mai recent răspuns: stefan88u , utilizator 22:55, 23 Noiembrie 2010
Procedura folosita de politist este total incorecta daca ea a avut loc in modul in care ati prezentat problema. Daca aveti martor ca v-a chemat din statia de autobuz ar fi bine ca sa puteti contesta aceasta masura abuziva.
Da, erau mai multe persoane in statie.
Si pentru contestatie cum ar trebui sa procedez?
In conditiile descrise de dumneavoastra acest agent trebuia sa completeze si un proces verbal de contraventie. Acesta il veti contesta in 15 zile de la comunicare la Judecatorie. Formulati contestatia in scris in doua exemplare la care atasati copii de pe procesul verbal si mergeti si le depuneti la instanta. In aceasta contestatie/plangere contraventionala explicati toate imprejurarile cauzei. Daca nu va descurcati, contactati un avocat din zona dumneavoastra.

Va multumesc!
Da mi-a dat un proces verbal si o davada de 15 zile.

Va multumesc si eu!


Art. 100.din Codul rutier prevede:
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută in clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvarşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
g) nerespectarea prevederilor art. 79 alin. (2).

Art. 79 din Codul rutier prevede:
(1) Conducătorul de vehicul implicat intr-un accident de circulaţie in urma căruia a rezultat numai avarierea vehiculului este obligat să-l scoată imediat in afara părţii carosabile ori, dacă nu este posibil, să-l deplaseze cat mai aproape de bordură sau acostament, semnalizandu-l corespunzător.
(2) In situaţia prevăzută la alin. (1), conducătorul de vehicul este obligat să se prezinte imediat la unitatea de poliţie pe raza căreia s-a produs accidentul, in vederea intocmirii documentelor de constatare.

Prin urmere, suspendarea dreptului de a conduce este legala.

Alte discuții în legătură

Contestatie stefan88u stefan88u buna ziua ce trebuie sa fac pentru a inainta o contestatie sa imi iau permisul pentru 30 de zile? (vezi toată discuția)
Neacordare de prioritate cu accident... Alexander15 Alexander15 Buna ziua, asi avea si eu o nelamurire.... Anul trecut in Decembrie am avut un accident destul de urat, in masina mea a existat si o victima si astfel mi ... (vezi toată discuția)
Raspuns judecatorie contraventie Alex280594 Alex280594 Buna seara, in primul rand imi cer scuze daca n-am postat unde trebuia. Pe scurt: In luna Mai (2021), mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada ... (vezi toată discuția)