avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire drum acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire drum acces

Buna ziua,

am luat o bucata de teren care se invecineaza cu un drum.Vecinii pretind ca in titlul de proprietate din 1994 acest drum le apartine si ca acesta este privat.Din PUZ din 2006 reiese ca aceasta strada, care are si denumire, apartine primariei (sau cel putin arata ca o strada).intrebarea mea este care din cele acte se aplica?
Sunt pus in situatia in care trebuie sa-mi fac intrare de pe acest drum pe proprietate, si acesti vecini zic ca nu este posibil fiind proprietate privata.De asemenea primaria refuza sa se implice in acest caz, datorita asa-ziselor "relatii" existente.Ce pot sa fac? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ina Dimitriu , Consilier juridic 11:28, 24 Noiembrie 2010
Daca este strada si are si denumire atunci vecinii abereaza!B-)
Nu exista strazi din nomenclatorul strazilor care sa fie private!:D
daca nu deranjez imi puteti da mai multe detalii concrete?multumesc
Daca drumul se gaseste in domeniul public sau privat al primariei
aceasta aflati de la primarie si cereti inventarul bunurilor in care se
gaseste acest drum.
Daca acest drum este privat,a tunci formulati o actiune de conservare
sau constituire servitute trecere, dupa caz.
Acesti vecini, care se declara proprietari, au si dovezi ca au aceasta calitate? Ar trebui sa prezinte un titlu de proprietate, nu?
buna.nu stiu sigur pentru ca nu am stat niciodata de vorba.din cate am aflat pe titlul de proprietate din anul 94 drumul facea parte din terenul lor, insa dupa ce si-au construit case primaria i-a obligat sa lase drum de acces (sau cel putin asa ar trebui din CU).in martie 2006 apare noul PUZ al zonei cu drumul avand si denumire si aparand ca domeniu public.am facut rost de la cadastru si de planul de amplasament si delimitare a corpului de proprietate din noiembrie 2006 in care vecinii au vandut in spate 11 arii de teren si pe aceasta noua schita apare "drum de exploatare".Care documente sunt valabile?Dar cazul in care primaria nu i-a obligat prin CU sa lase drum de acces, dar apare in PUZ?

Alte discuții în legătură

Probleme cu drumul de acces costyciucu costyciucu buna seara revin cu subiectul legat de drumul de acces catre casa ,drumul de acces este de 33 ml lungime 5ml latime cu vecini la stanga si la dreapta ambi ... (vezi toată discuția)
Doua acte divergente doberv doberv am un teren care nu are iesire la strada pe nici o latura. pe titlul meu de proprietate scrie clar ca la partea de nord ma invecinez cu drum stradal insa din ... (vezi toată discuția)
Problema teren sepy sepy Buna ziua ! Acum 4 ani am cumparat un teren intr-o comuna din Ilfov . Terenul este intravilan si are PUZ aprobat. Intre timp am reusit sa construiesc si o ... (vezi toată discuția)