avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire ilegala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire ilegala

Buna ziua,

Am primit o "chestie" ciudata pentru un salariat de-al nostru:
O adresa de la casa de pensii, cu (atentie, atentie) ... "rugamintea sa ii sprijinim" in recuperarea unui debit de la un salariat (suma debit, ce reprezinta, copie xerox dupa o decizie.
Copia este o simpla copie xerox, necertificata ca fiind conforma cu originalul.
Adresa nu are titlu, adica nu se cheama "infiintare poprire".

Si acum, surpriza:
Decizia are un preambul din care inteleg ca salariatul a incasat necuvenit pensie de urmas (as crede ca dupa mama) si ca:
- se suspenda plata pensiei catre tatal salariatului (tutore al salariatului)
- se constituie debitul X in sarcina tatalui salariatului

Mie nu mi se pare in regula sa aplic poprire pe veniturile salariatului in aceste conditii (adresa initiala e incerta - imi cere "sprijinul", nu dispune o infiintare de poprire,apoi face referire la un debit in sarcina salariatului, insa este contrazisa de decizie, in care e clar ca debitul este al tatalui salariatului) (adresa nu imi indica vreun temei legal pentru executarea silita, si nu este insotita de copie certificata dupa decizie, ci doar de o copie simpla).
Gresesc?
Ar trebui sa aplic poprire?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2010
smeagull, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 19:20, 23 Noiembrie 2010
Buna ziua !
Nu exista temei legal pentru demersul Casei de Pensii .
Asa cred si eu.
Alte pareri?
Sigur e asa cum credeti ....:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara danimaria99 danimaria99 din luna noiembrie fostul sot a dus la noul servici actlele necesare ptr a-mi livra firma respectiva banii dar nici in prezent nu am primit nimic mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu magdalenacucu magdalenacucu Buna ziua, Se poate face porire pe salariu fara acceptul salaritului ? Cat este cota maxima de poprire din salariu? (vezi toată discuția)
Angajatorul plateste cu intarziere pensia alimentara poprita lunar MaxineA MaxineA Buna ziua. Sunt salariat si ma aflu in urmatoarea situatie: am prezentat angajatorului actul de divort si acesta a infiintat poprire pentru pensie alimentara. ... (vezi toată discuția)