Buna ziua! In urma cu ceva timp a avut loc un accident rutier in urma caruia tatal meu a decedat.A urmat un proces lung si costisitor care s-a sfarsit luna aceasta ,pe 3, prin pronuntarea SENTINTEI JUDECATORESTI. In urma sentintei s-a dat un termen de 10 zile de recurs. Acele 10 zile au trecut si nu am primit nici un act prin care sa fiu informata ca vreuna din parti ar fi facut recurs-mentionez ca in proces au fost implicate 3 parti eu fiind parte civila in proces ca fiica a defunctului-si nici un alt act prin care urmeaza sa aflu ce se va intampla mai departe. Daca cineva ma poate lamuri as fi recunoscatoare. Multumesc anticipat!
Puteti verifica pe portalul instantelor de judecata: portal.just.ro
daca s-a declarat recurs sau nu (la instanta superioara celei unde a avut loc primul proces - as banui ca recursul ar fi al Curtea de apel).
Citarea si acordarea de termen in recurs poate dura, este posibil sa se fi decalarat recurs si inca sa nu fi primit citatia.
Cererea de recurs nu vi se comunica imediat .Este posibil ca ea sa fie depusa ,in a 10-a zi , recursul sa fie inregistrat , trimis la Curtea de apel , sau Tribunal dupa caz, sa i se dea un termen , si abia apoi sa fiti citata , primind totodata si un exemplar din cererea de recurs. V-am trimis mesaj privat , va rog sa-l cititi.
Puteti merge la registratura instantei de fond(cea la care v-ati judecat) pentru a solicita relatii cu privire la introducerea recursului de catre una dintre partile din proces.
m-am gandit si eu la asta dar procesul a avut loc la cluj iar eu sunt din braila si nu imi permit acest drum in momentul de fata.multumesc mult pentru sfat.orice ajuta
In cazul sentintei instantei de fond pronuntata pt infractiunea de la art 178 cp , exista si calea de atac a apelului si a recursului . Daca sentinta a fost mentinuta si in apel , mai ramane calea recursului .
Citatie - nelamurire
nikolos
Am o nelamurire ? caz :art 178 cp alin 1si 2 / 184 alin 1 si 3 nr dosar xxxx/306/2012. Am primit citatie anul trecut 2012 in calitate de inculpat in care in ... (vezi toată discuția)
Apel
ContSters75393
Cand se pote declara apel din partea partii vatamate? De exemplu pentru art 180 CP sau 181 CP se poate cere apel la curtea de apel BUCURESTI ? Sau am dreptul ... (vezi toată discuția)