avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ocuparea posturilor vacante - concurs sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ocuparea posturilor vacante - concurs sau nu?

Buna ziua,
Lucrez la METRO Cash & Carry Romania pe postul de adjunct sef raion de cand m-am angajat. Doresc sa avansez in cariera pentru ca asta este una din ratiunile de a merge la serviciu. Nu ma gudur pe langa sefii mei si stiu ca asta ma costa. Spre surprinderea mea, in Metro nu se scot posturile vacante la concurs ci se fac numiri. Culmea este ca desi am studii postuniversitare, promovarile se fac din randul celor cu maxim liceul absolvit. Fostul meu sef avea 8 clase. Nu cunosc legislatie dar la bunul simt cred ca modul acesta medieval de promovare nu este chiar ok, mai ales la o companie internationala. Nu cunosc daca sindicatul nostru destul de nou a realizat un CCM, dar astefel de chestiuni ma gandesc ca sunt reglementate la nivel de ramura. As vrea de la dumneavoastra un sfat pentru a schimba acest mod "de a unge sefi". Ce pot sa fac? Ma gandesc sa ma adresez managementului de varf dar imi trebuie un argument legal solid daca exista. Va multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 11:03, 23 Noiembrie 2010
Buna ziua !
Consider ca trebuie sa sesizati ITM- ul in acest sens.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cearta,abatere disciplinara,negocieri,comisie,suspendare marysab marysab pe data de 03.03.2010 am avut o discutie mai aprinsa cu una din subalterne.La un moment dat deoarece angajata comenta orice decizie pe care o luam , nu ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa stie un avocat it? Admin Admin Care credeti ca sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stie un avocat care face consultanta pentru firmele din industria IT? A. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Probleme sistemul bologna gabilx gabilx Stie cineva in ce lege scrie ca licentiatii ciclului I de studii universitare(cei care au terminat facultatea cu 3 ani), potrivit sistemului de la bologna, nu ... (vezi toată discuția)