Pe 22 martie 2008 fetita mea va implini 2 anisori,deci eu va trebui sa ma intorc la servici.Problema este ca nu voi mai lucra la aceeasi firma(patronul este asociat si la alte 2 firme) si astfel,ma va angaja la una dintre acestea.
Intrebarea mea este:ce pasi trebuie sa urmez, ce acte si mai ales unde trebuie sa le depun? Sunt putin ingrijorata pentru ca intre 3-17.03 sunt plecata din tara in concediu si la intoarcere trebuie sa stiu exact ce am de facut.
Va multumesc!
Vei reveni la vechiul loc de munca, vei demisiona sau vei solicita incetarea CIM prin acordul partilor , in functie de cum vei hotara sau solicita, vei face dosar de angajare la noua sociatate cu actele pe care le va solicita persoana care ca face angajarea.
Faceti incetarea contractului de munca la firma unde sunteti angajata in prezent, dupa care incheiati un nou contract de munca cu noul angajator.
La inceput depuneti o cerere prin care solicitati incetarea contractului de munca prin acordul partilor (art.55 lit.b Codul muncii) la data de ......., in urma cererii angajtorul emite decizia de incetare a contractului cu data de ..........
La noul angajator depuneti o cerere de angajare in functia de ........
prin lege angajatorul este obligat sa te primeasca inapoi la incetarea perioadei de doi ani. exista un risc in cazul in care demisionezi pentru ca acelasi angajator poate sa nu mai te angajeze pe nici una din celelalte firme ale lui, nemaifiind obligat deoarece ai demisionat. de asemenea, pentru angajare pe o alta firma nu poti sa faci cerere ci trebuie sa ti se solicite de catre angajator necesarul de documente pentru c.i.m. daca nu mai vrea, nu-ti mai face.
Demisie fara preaviz
elena69
Va rog frumos sa-mi aratati si mie un model de demisie fara preaviz . Eu sant pana pe data de 10 . 01 in concediu de maternitate , pentru ca nu am cu cine sa ... (vezi toată discuția)