avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... insotire minor in italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

insotire minor in italia

Buna ziua.problema mea este urmatoarea:matusa mea lucreaza in italia si in perioada sarbatorilor de iarna ar vrea ca fiul cel mic in varsta de 8 ani sa poata merge in vacanta acolo.Eu am 24 de ani si sunt cea care il insoteste.Va rog frumos,as avea nevoie de informatiile necesare privind procedurile pe care ar trebui sa le indeplinesc.Mentionez ca tatal lui este in Romania.Va multumesc ...Roxana Toma
Cel mai recent răspuns: cornelv , utilizator 12:01, 23 Noiembrie 2010
dvs unde va aflati in acest moment?
pentru a iesi un minor din tara este nevoie de acordul ambilor parinti si mentionarea insotitorului. daca unul dintre parinti il insoteste pe minor atat la iesire cat si la revenirea in tara este nevoie doar de consimtamantul celuilalt parinte care nu il insoteste pe minor. adserati-va unui notar public si va va redacta declaratia pentru calatorie.
O procura notariala din partea tatalui prin care va imputerniceste sa insotiti copilul, mentionandu-se si traseul si perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie minor cu domiciliul în străinătate komocz ferenc komocz ferenc Buna seara.Suntem o familie stabilita in Italia de 18 ani.Avem doua fete:una de 26 de ani iar cealalta de 17 ani.Amandoua au pasapoarte cu domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Acord parinti divortati ptr. iesire minor din tara iura1729 iura1729 Buna dimineata! In speranta ca am ales bine categoria in care se incadreaza problema mea voi incerca sa o explic cat mai succint : Sunt mama unui baiat de 13 ... (vezi toată discuția)
Acte necesare ciprian123 ciprian123 Buna ziua, Doresc sa aflu care sunt actele necesare pentru scoaterea unui minor din tara cu varsta de 15 ani(destinatia Italia), insotit de o terta persoana, ... (vezi toată discuția)