avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interdictie temporara de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interdictie temporara de constructie

Buna ziua,
In anul 2006 am vandut un teren arabil intravilan. Am solicitat la vremea respectiva inclusiv un certificat de urbanism, contract la notariat, teren intabulat, tot ce tb.
Peste o luna de la vanzare, cumparatorul merge si solicita un nou certificat de urbanism pentru a scoate terenul din arabil si a obtine autorizatia de constructie.
In noul certif de urb, apare o apare o interdictie temporara de construire intrucat terenul se afla in zona viitoarei autostrazi inel de centura, de care nici eu nu stiam nimic.
Ulterior, vine si mai cheama in judecata pentru nulitatea contractului de vanzare-cumparare pt eroare in substantiam (credea ca ea cumparara un teren pe care sa isi construiasca casa) si ma acuza de complot cu primaria.
Precizez inca o data ca nu am cunostinte la PRimarie si nici nu stiam de acea interdictie de construire.

Instanta poate dispune nulitatea contractului si obligarea mea la restituirea pretului terenului actualizat?
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:21, 5 Martie 2008
Sustine ca singurul act care a stat la baza perfectarii actului a fost CU pentru vanzare; arata ca ulterior a solicitat CU pt construire si au aparut 2 file la regimul tehnic si avizele necesare (culmea #-o); sustine ca am inselat-o eu impreuna cu primaria; arata ca a auzit dansa pe holurile primariei ca acest proiect cu autostrada si inelul de centura este de mult timp, dar nu sunt bani pt a fi pus in aplicare, si cam atat in motivarea cererii dumneaei.
Sincer va spun, ca m-a amuzat teribil cand am citit prima data aceasta actiune, si am facut intampinarea cu "mare drag", dar avand in vedere cum decurg lucrurile in instanta, deja am inceput sa intru un pic in panica.
Ce parere aveti de motivele doamnei reclamante?
Nulitatea presupune ceva, rezolutiunea altceva...
Mi se pare o mare varza!
Daca a vazut Cu si si-a dat acordul in cunostinta de cauza... care e problema dv?
Cereti date de la Primarie: in ca baza apar noile mentiuni, de cand e hotararea locala, de ce nu s-a mentionat in primul CU. Atasati copiile CU-urilor la cerere si acte sa demonstreze litigiul.
Parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie temporara de constructie titular titular Buna ziua, In anul 2006 am vandut un teren arabil intravilan. Am solicitat la vremea respectiva inclusiv un certificat de urbanism, contract la notariat, ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan in circuitul agricol Andra C Andra C Vreau sa cumpar un teren in Ilfov, si proprietarul mi-a sugerat sa scoatem terenul din circuitul agricolpentru ca taxele de vanzare sa fie mai mici. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Nelamurire teren intravilan anda73 anda73 buna seara,am o dilema referitoare la un teren.Pe actul de vanzare cumparare scrie teren intravilan agricol,dupa care s-a facut cadastrul unde apare teren ... (vezi toată discuția)