avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dare in plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dare in plata

Buna ziua
sunt asociat unic intr-un SRL
am creditat firma cu o anumita suma de bani
firma are in proprietate un imobil
pot face o dare in plata a imobilului catre mine pentru stingerea datoriei pe care srl-ul o are catre mine?
teorertic se poate insa trebuie sa apelati la un notar si sa aveti grija ca datoria sa fie egala sau mai mare cu valoare din contabilitate a bunului...
da. aceasta operatiune este posibila. se poate incheia aceast act de dare in plata in forma autentica ca act translativ de proprietate pe numele dvs. al imobilului.
adresati-va unui notar public incheiati aceasta forma de act. sunteti scutit la plata impozitului pe tranzactii imobiliare datorita faptului ca proprietar este persoana juridica.
cu respect,
teodor dobrean

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventia de dare in plata Munteanu V Munteanu V Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in ce conditii trebuie incheiate conventiile de dare in plata pentru a nu fi lovite de nulitate sau pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobiliara. doru_gabriel doru_gabriel Buna seara! Este valabila o tranzactie imobiliara de la persoana juridica la persoana fizica fara notar? Se emite si factura! multumesc (vezi toată discuția)
Stingere datorie( prin imprumut) intre societati prin garantie oana vultur oana vultur Buna ziua, am urmatoarea intrebare: SC x SRL a imprumutat firma SC Y SRL, pe parcursul anului( fara dobanda) SC Y SRL are in propietate 5 ... (vezi toată discuția)