buna ziua. am inteles ca in termen de 30 de zile de la comunicare hotararea judecatoresca ramane definitiva. se poate face pentru a urgenta definitivarea hotararii? va rog mult sa-mi raspundeti.
va multumesc!
Dupa comunicarea hotararii, daca doriti sa nu mai asteptati cele 30 de zile pentru expirarea termenului de apel, este necesar ca impreuna cu fostul sot , sa va prezentati la judecatoria respectiva si sa formulati fiecare o cerere prin care sa solicitati sa se ia act de faptul ca intelegeti amandoi sa renuntati la posibilitatea exercitarii apelului impotriva hotararii pronuntate.
Cererea va trebui insotita de o copie xerox a cartilor de identitate .
Dupa aceasta cerere, puteti legaliza sentinta, formuland o cerere de legalizare, cerere la care veti anexa chitanta unei taxe de timbru de 2.00 lei si un timbru jud. de 0,15 lei si bineinteles hotararea a carei legalizare se solicita.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Sfatul unui avocat
peticel
am divortat de sotul meu...pe data de 29 iunie am primit hotararea de divort...am fost la evidenta populatiei pentru schimbarea buletinului dar m-i sa spus ca ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord
ad2010
sunt in somaj si nu-mi permit un avocat.vreau sa va rog sa-mi dat un sfat.ce tb sa fac cand primesc hotararea de divort acasa?vreau sa-mi schimb cat mai rapid ... (vezi toată discuția)