avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarare judecatoreasca

buna ziua. am inteles ca in termen de 30 de zile de la comunicare hotararea judecatoresca ramane definitiva. se poate face pentru a urgenta definitivarea hotararii? va rog mult sa-mi raspundeti.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:18, 23 Noiembrie 2010
Nu .
Trebuie sa treaca 30 zile de la comunicare.
Este posibil doar daca partile fac cerere de renuntare la apel.
inarmati-va cu rabdare si asteptati sa treaca termenul legal.
Dupa comunicarea hotararii, daca doriti sa nu mai asteptati cele 30 de zile pentru expirarea termenului de apel, este necesar ca impreuna cu fostul sot , sa va prezentati la judecatoria respectiva si sa formulati fiecare o cerere prin care sa solicitati sa se ia act de faptul ca intelegeti amandoi sa renuntati la posibilitatea exercitarii apelului impotriva hotararii pronuntate.
Cererea va trebui insotita de o copie xerox a cartilor de identitate .
Dupa aceasta cerere, puteti legaliza sentinta, formuland o cerere de legalizare, cerere la care veti anexa chitanta unei taxe de timbru de 2.00 lei si un timbru jud. de 0,15 lei si bineinteles hotararea a carei legalizare se solicita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfatul unui avocat peticel peticel am divortat de sotul meu...pe data de 29 iunie am primit hotararea de divort...am fost la evidenta populatiei pentru schimbarea buletinului dar m-i sa spus ca ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord ad2010 ad2010 sunt in somaj si nu-mi permit un avocat.vreau sa va rog sa-mi dat un sfat.ce tb sa fac cand primesc hotararea de divort acasa?vreau sa-mi schimb cat mai rapid ... (vezi toată discuția)
Definitivare sentinta de divort kzsi77 kzsi77 Buna ziua, Am primit sentinta de divort plina cu greseli. Am solicitat corectarera acesteia, am si primit comunicarea privind admiterea cererii de indreptare ... (vezi toată discuția)