avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acte necesare pt indemnizatie crestere al doilea copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acte necesare pt indemnizatie crestere al doilea copil si termen maxim de depunere

Buna ziua, pe 18.05.2009 am nascut primul copil.In momentul de fata sunt in concediu crestere copil cu indemnizatie de 70% din venituri.Avand in vedere ca pe 15.12.2010 o sa nasc al doilea copil, intrebarea mea este cand trebuie sa depun actele, ce acte trebuie sa depun si care este termenul limita pt depunerea actelor.Are vreo importanta daca le depun anul acesta sau in 2011, ma refer la proiectul de lege de asistenta sociala care am inteles ca se va aplica din 2011 si la faptul ca daca se va aplica acest proiect voi lua 600 ron pentru al doilea copil?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ane.mary , utilizator 17:23, 8 Februarie 2011
La fel ca la primul. Dupa ce iesiti din postnatal.Va intra in calcul indemnizatia cic de la primul
1. Din Norma de aplicare a OUG 148/2005:
Art. 8 - (1) În cazul în care persoana îndreptăţită, beneficiară a stimulentului lunar sau, după caz, a concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copiilor cu handicap, naşte în această perioadă unul sau mai mulţi copii ori i se încredinţează spre adopţie, i se încuviinţează adopţia, i se dau în plasament unul sau mai mulţi copii ori este numită tutore, se procedează după cum urmează:
a) dacă cele 12 luni prevăzute la art. 1 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă sunt acoperite în totalitate de perioada de concediu şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului, acordarea acestora se prelungeşte corespunzător până la încheierea duratei de acordare pentru cel din urmă copil, conform legii, a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Pe această perioadă se acordă o singură indemnizaţie, la aceeaşi valoare cu indemnizaţia primită anterior naşterii celui din urmă copil;
...
(2) În situaţiile prevăzute la alin. (1), dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului sau, după caz, stimulent lunar, pentru copilul anterior, încetează la data solicitării noului drept.
...
2. Dupa nasterea celui de al doilea copil, dar inainte ca primul copil sa implineasca 2 ani, procedati astfel:
- mergeti la angajator faceti o cerere (anexati si copie dupa certificatul de nastere al celui de al doilea copil) prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pana ce al doilea copil va implini 2 ani;
- mergeti la primarie (unde ati depus dosarul pentru CCC1 si veti completa o cerere prin care solicitati CCC2 (anexati si copie dupa certificatul de nastere al celui de al doilea copil).

3. In cazul dvs. nu mai beneficiati de concediu de maternitate (sarcina si lauzie) pentru al doilea copil.
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua,
Am fost azi si m-am interesat personal la SERVICIUL DE ASISTENTA SOCIALA din str.Masina de Paine nr 65.Doamna de la ghiseu mi-a spus ca intru pe vechea lege intr-adevar, dar ca nu voi lua aceeasi suma, ci voi lua 75% din indemnizatia de acum (adica 75% din 75%). Nu stia dansa sau s-a mai schimbat legea de cand mi-ati raspuns?
Pe langa asta mi-a spus ca doar in luna mai (cand va implini primul copil 2 ani) voi putea depune actele pentru a doua indemnizatie si nu mai devreme.Are dreptate?
Maine ma voi duce la AGENTIA PENTRU PRESTATII SOCIALE poate ma lamuresc ei.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire ccc 1 pentru tata ContSters169368 ContSters169368 prelungirea concediului de crestere pentru tatal aflat in plata, pentru primul copil expira in mai 2011, in ianuarie se va naste al doilea, cum procedeaza ... (vezi toată discuția)
Cumul indemnizatie crestere 2 copii cobmada cobmada buna ziua! se poate lua cumul de indemnizatie de crestere a copilului daca : primul copil are 1 an si 8 luni, iar cel de-al doilea e abia nascut? va rog ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil anidabcrsal anidabcrsal buna ziua. in prezent sunt in concediu pentru crestere copil pana in luna august 2011; tototdata, sunt insarcinata in 10 saptamani, urmand ca data probabila a ... (vezi toată discuția)