avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale desfiintarea fimelor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

desfiintarea fimelor

BUNA ZIUA
FRATELE MEU ARE O FIRMA DE TRANSPORT MARFA SI VREA SA O DESFIINTEZE.
CE TREBUIE SA FACA SI CUM SA PROCEDEZE.
CAMIONU CU CARE FACE TRANSPORTUL ESTE LUAT IN LEASING CUM PUTEM PROCEDA DEOARECE AFACEREA NU ESTE RENTABILA SI VREA SA O INCHIDA .
Cel mai simplu - mergeti la registrul comertului la serviciul asistenta si solicitati intocmirea actelor in vederea radierii societatii comerciale in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale.
Pana ce nu rezolva problema contractului de leasing(reziliere, predare contract de leasing catre alta persoana fizica/juridica) nu poate cere dizolvarea voluntara a societatii comerciale.
La fel, nu poate cere suspendarea societatii daca exista contract de leasing.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate suspendata hannah2001 hannah2001 Am o societate pe care am suspendat-o inainte de a intra impozitul forfetar adica inainte de 1 mai 2009, pe o perioada de 3 ani. Anul acesta a expirat ... (vezi toată discuția)
Desfiintare firma viorel33 viorel33 Ca orice roman am infiintat o firma cu gandul la marea imbogatire. Firma nu a avut niciodata activitate. de curand am primit o recomandata prin care sunt ... (vezi toată discuția)
Lichidare desfintare srl 123info 123info Buna seara, ....as avea cateva intrebari sa speram ca ma puteti ajuta. Exista un S.r,l cu trei asociati respectiv 35% , 35% si 30 % Cei doi cu 70% (unul ... (vezi toată discuția)