avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsa in gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsa in gestiune

Lucrez la un magazin alimentar din centru Iasului de 17 ani.Nu am avut niciodata probleme sau am iesit lipsa la inventar.

De aproape 1 an s-a schimbat patronu`...inventaru sa-a facut in fiecare luna,ultima oara acu` o luna au iesit lipsa 110 mil lei vechi...

Cum se poate sa iasa o lipsa asa mare? ( magazinu fiind dotat cu firma de paza si camere de supraveghere)

Suntem 3 fete si nici una nu am primit salariu luna asta si nici urmatoarele 3 luni nu il vom primi...

Toate suntem casatorite si avem copii de crescut...

Cum putem dovedi ca suntem nevinovate?:((
Daca patronul zice ca a iesit lipsa noi trebuie sa platim? plz help me
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 18:44, 23 Noiembrie 2010
1. Pentru neplata salariului sesizati ITM-ul si/sau instanta de judecata.
2. Angajatorul trebuie sa dovedeasca ca prejudiciul l-ati creat dvs (adica, lipsa in gestiune) , iar pentru recuperarea acestuia trebuie sa se adreseze instantei de judecata.
Nu va poate opri salariul fara o Hotarare judecatoreasca; sesizati ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligat sa iti dai demisia este legal flori_minicards flori_minicards lucrez la real cu contract nedeterminat din data de 10 noiembrie 2009 pe data de 13 aprilie am intrat in concediu de odihna si mam reintors la munca pe data de ... (vezi toată discuția)
Inventar lipsa Cryssy.005 Cryssy.005 Buna ziua, abia ce ma angajasem si eu de o luna intr-un magazin sport. Intre timp am devenit alergica la chimicalele alea si mi-am cerut demisia. Sefa mea a ... (vezi toată discuția)
Inventar cu rezultate diferite, declarație de plată minus obținută prin intimidare. cum mă pot apăra? Cryssy.005 Cryssy.005 Buna ziua, abia ce ma angajasem si eu de o luna intr-un magazin sport. Intre timp am devenit alergica la chimicalele alea si mi-am cerut demisia. Sefa mea a ... (vezi toată discuția)