avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sulte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sulte

Buna seara,

As dori sa stiu daca o persoana (mama mea) este curatorul altei persoane ( a surorii ei),si printr-o sentinta judecatoreasca ,prima trebuie sa plateasca o sulta dintr-o mostenire celei de-a doua ,ea neavand drept de semnatura....cum se poate dovedi ..sau de ce trebuie neaparat dovedit faptul ca prima si-a platit obligatiile ,in cazul vanzarii unui teren.?..Mentionez ca terenul ii revine primei persoane,din dezbaterea mostenirii.Si acum ,notara ii spune ca nu poate vinde terenul pana nu dovedeste ca i-a platit sulta.A sfatuit-o sa caute un executor (nu inteleg ce rol are el in aceasta poveste) si sa faca un cont la o banca in care sa depuna suma.E cam maricica suma ....si mama nu are de unde s-o scoata.Are client la teren,dar e complicat ca ...nu-i in tara persoana.
Ce altceva ar putea sa faca?
Va multumesc aniticpat.O seara buna.
Cel mai recent răspuns: kryss , utilizator 19:54, 23 Noiembrie 2010
O variantă ar fi să încheie un antecontract de vânzare-cumpărare al cărei avans să fie suma ce o are de plătit ca sultă, să vireze banii în contul persoanei căreia trebuie să-i plătească această sultă, să ia extrasul de cont care face dovada plății sultei, apoi să meargă să facă contractul de vânzare-cumpărare.
Da....multumesc de raspuns,asta nu se mai poate deoarece perosana ce cumpara terenul i-a dat o parte din bani mamei mele,sa plateasca alta sulta la doua nepoate.....implicate in aceasi problema.Daca notara i-ar fi spus de la inceput,(au trecut doua luni de cand asteapta sa iasa cadastrul) putea sa faca depozitul la o banca si a doua zi il scotea...dovedea ca si-a indeplinit "misiunea"....si treaba era ok.O fi notara asa de incompetenta?
Acum cumparatorul nu se afla in tara,va veni de sarbatori....cand nu gasesti pe nimeni pe la birouri....notariale,avocatesti...etc.
Astept si alte pareri...daca se poate.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - sulta mgb1ro mgb1ro Buna ziua, In urma unei sentinte civile definitive am apelat la un executor judecatoresc cu care am incheiat un contract de executare silita. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Ajutooooor mirela150280 mirela150280 in urma cu cativa ani sora mea a cunoscut un barbat pe care il credea iubirea vietii ei. nu s-au casatorit dar au cumparat un apartament impreuna. in actul de ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! în urma unei succesiuni după tatăl meu .. am ... anisia53 anisia53 Buna seara ! în urma unei succesiuni după tatăl meu .. am mostenit un teren extravilan împreuna cu nepoata mea .. fica surorii mele decedate ... acum ... (vezi toată discuția)