avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara ! în urma unei succesiuni după tatăl meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara ! în urma unei succesiuni după tatăl meu .. am ...

Buna seara !

în urma unei succesiuni după tatăl meu .. am mostenit un teren extravilan împreuna cu nepoata mea .. fica surorii mele decedate ... acum ea are nevoie de niște bani și a spus ca îmi cedeaza mie partea ei , eu aș fi vrut să facem act de vanzare cumparare ca sa nu mai am probleme , sau copii mei... terenul nu are cadastru și intabulare ... și a spus ca putem face la notariat contract de sulta .... cred ca așa se numește ... vă rog sa îmi spuneți și mie ce reprezintă aceasta sulta ... voi fi eu după aceea unic propietar fără ca ea să se mai poată razgandi ? Cum ar trebui sa ii dau banii ca sa am o dovada ? Într-un cont bancar sau cum este mai bine ? Ea a spus ca pt acest contract de sulta sunt și taxele mai mici la notar.. ca s-a documentat ea despre tot . Sincer eu nu prea aveam așa mare nevoie sa cumpăr acel teren..o fac mai mult ca sa o ajut ca are mare nevoie de bani cât mai repede ..dar vreau sa nu mai am după aceea probleme
Cel mai recent răspuns: anisia53 , utilizator 19:23, 10 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista contract de sulta,sulta este despăgubirea în bani care se plătește în.urma atribuirii/împărțirii unui bun ila un.partaj judiciar sau amiabil.Probabil se refera la un partaj amiabil dar nu cred ca taxele sunt mai mici.Succes.
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Se face partaj la notar și ii dati banii prin banca și ea da declaratie ca a primit și nu mai are pretenții.
Actul se cheama partaj voluntar, veti rămâne proprietar și e la fel de sigur ca o vanzare.
Vedeți dacă nu cumva trebuie sa faceti cadastru inainte.
va multumesc pt raspunsuri... ea a spus ca s-a interesat si se poate si fara cadastru.. vom vedea cand ajungem la notar
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2024
anisia53, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz mostenire teren emariamaria emariamaria buna seara! vreu sa cumpar un teren si ma confrunt cu urmatoarea situatie: m-i se spune de un membru al familiei -mostenitor,de la care care vreau sa cumpar ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire mariah2010 mariah2010 Buna ziua.Subiectul este urmatorul.Doua surori au facut succesiunea dupa moartea mamei, ambele fiind mostenitoare.Acum , dupa 10 ani una din surori vrea sa ... (vezi toată discuția)
Bună seara .am cumpărat o casă în urma cu 9 ani de la fiica ... Luiza21... Luiza21... Bună seara .Am cumpărat o casă în urma cu 9 ani de la fica decedaților.La ora actuala nepoata decedaților îsi vrea și ea partea .Întrebarea mea este ... (vezi toată discuția)