avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... caz mostenire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

caz mostenire teren

buna seara!
vreu sa cumpar un teren si ma confrunt cu urmatoarea situatie:
m-i se spune de un membru al familiei -mostenitor,de la care care vreau sa cumpar (si care vrea sa vinda) un teren ca nu-l pot vinde deoarece unul din mostenitori nu are 18 ani impliniti:
cazul este astfel:
sot si sotie proprietari teren
sotul decedat
cei doi au avut 2 copii, din care unul a decedat.
in urma fiului decedat au ramas sotia,un fiu major si o fica minora
doamna, propietara terenului,spune ca nu poate face dezbaterea de mostenire si implicit vinzarea, ca nepoata sa de nu este majora.
eu am pus intrebarea intrucit ma gindeam, ca fiind minora, fata este sub tutela maica-sii, si ea-mama poate semna dezbaterea de mostenire (in locul ficei)
cred ca-m fost explicit
multumesc!
Cel mai recent răspuns: emariamaria , utilizator 14:42, 4 Ianuarie 2012
In primul rand se va dezbate succesiunea, copilului minor i se va numi un curator, dupa dezbaterea mostenirii si efectuarea partajului si daca instanta de tutela va decide ca vanzarea este in interesul minorului se va putea face actul de vanzare cumparare. Cu autorizarea instantei de tutela.
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
ContSters141818, utilizator
Ei imi cer bani avans (aprox jumatate din suma) pentru dezbaterea mostenirii si alte nevoi,ptr. ca nu au,si spun, ca la implinirea virstei de 18 ani ai nepoatei imi vor vinde terenu.Ce sa fac? ce garantie am pina atunci?
Cu batrina, proprietara, care cred ca ar detine jumatate din teren, pot face prin notariat un act de vinzare cumparare pe jumatatea ei care sa echivaleze cu avansul, iar restul sa-l astept atunci cind nepoata implineste 18 ani?
Eu zic sa nu va hazardati si sa aveti rabdare...pana dupa succesiune si partaj.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire teren emariamaria emariamaria Caz:sot si sotie proprietari teren ;sotul decedat;vaduva ramane cu 2 copii; din care 1 decedat-la rindul sau cu 2 copii;1-major,1 minor.Doamna, vaduva ,vrea sa ... (vezi toată discuția)
Vinzare bunuri imobile inainte de dezbaterea succesiunii ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult pentru un raspuns vecinii mei au cumparat o casa si teren de la o batrina in 1995. Sotul ei murise iar cu 10 ani inainte, iar batrina a vindut casa ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters238389 ContSters238389 S-acumparat o casa cu teren de la o vaduva care nu a avut copii (facind doar un act sub semnatura privata in care nu este mentionat nici suprafata nici locul ... (vezi toată discuția)