avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... chemarea la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

chemarea la politie

ASTAZI-AM FOST CHEMAT LA POLITIE ,CHEMAREA FACANDU-SE DE SEFUL DE POST DIN LOCALITATEA DE DOMICILIU.DANSUL A FOST LA SOCRII MEI(DESI EU NU LOCUIESC CU EI),SI LE-A SPUS CA TREBUIE SA MA PREZINT MAINE LA POSTUL DE POLITIE,ALTFEL MA AMENDEAZA PENTRU NEPREZENTARE,FARA A LASA O CITATIE SAU INVITATIE(CUM S-O CHEMA,CA N-AM AVUT NICIODATA TREABA CU EI).POATE SA MA AMENDEZE PENTRU NEPREZENTERE DACA NU MA PREZINT?
Cel mai recent răspuns: ContSters176722 , utilizator 23:01, 23 Noiembrie 2010
Poate sa va aplice amenda si in final sa dispuna aducerea cu mandat
Daca ati fost contactat pentru a va prezenta la postul de politie,asumati-va responsabilitatea ,onorati solicitarea si lamuriti problema care a necesitatat prezenta dvs
Daca le-a spus verbal va poate amenda cu alta ocazie in conditiile legii.
Pana una alta nu se intelege nici de ce a venit seful de post si nici de ce sa va amandeze...
Si cu atat mai putin nu stim daca este vorba despre vreo cauza penala ptr care este chemat ca sa putem vorbi de mandatul de aducere .
Simpla neprezentare constituie contraventie , in situatia in care ati fost chemat intr-unul din modurile prevazute de lege .
Da si mie mi se pare putin ciudat sa vina "seful" personal sa va cheme la sectie! Cred ca cel mai bine ar fi sa dati o fuga si sa vadeti despre ce este vorba. Ii solicitai sa va expuna motivul pentru care ati fost chemat, iar daca situatia nu va este favorabila nu declarati nimic; aveti acest drept.

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie post politie iosif28 iosif28 buna seara am primit invitatie la post de politie dar nu am semnat covocator,daca nu ma prezint poate sa-mi faca ceva (vezi toată discuția)
Citata ca martor ce pot face? CarmenAngela CarmenAngela Buna ziua! sunt citata intr-un proces penal ca martor.In citatie scrie ca \" Partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere qeruta qeruta buna seara am 2 dosare care au ajuns la parchet si pt unul din el am fost chemata ca parte vatamata intr-un dosar penal.azi a venit un politist la mine sa imi ... (vezi toată discuția)