avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stagiu cotizare vs somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stagiu cotizare vs somaj tehnic

Daca pe durata suspendarii contractelor individuale de munca, salariatii si pastreaza calitatea de salariat si de asigurat in sistemele publice de asigurari, dar aceasta perioada nu constituie vechime in munca, cu interpretam faptul ca potrivit dispozitiilor Ordinului nr.340/2001:
Sectiunea B Cap.VIII
41. Perioadele asimilate stagiului de cotizare, prevazute de lege, sunt:
.........
- perioadele în care s-a beneficiat de ajutor de somaj si/sau de ajutor de integrare profesionala, prevazute de Legea nr.1/1991, republicata, cu modificarile ulterioare;
- perioada în care s-a beneficiat de somaj tehnic conform prevederilor legale;
- alte perioade recunoscute prin legi speciale.
ma intereseaza daca unei persoane care ar putea sa se pensioneze in 2011 i se va putea lua in calcul la vechimea totala si cei doi ani de suspendare pentru somaj tehnic.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 22:04, 23 Noiembrie 2010
Daca ati beneficiat de indemnizatie platita din fondul de salarii de cel putin 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat (art.53 codul munci) sau daca ati beneficiat de prevederile ordonantei 28/2009 si 4/2010, atunci perioada se ia in calcul.
Daca nu, inseamna ca ati fost in concediu fara plata (art.54 codul muncii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributie pensie marilef marilef pe perioada somajului imi pot plati in continuare contributia pentru pensie, pentru a nu intrerupe stagiul de cotizare? daca da cum se procedeaza si unde? (vezi toată discuția)
Perioade asimilate stancu.C stancu.C Buna seara. Am fost disponibilizat in data de 1/08/2008, si am intrerupt CIM cu acordul partilor conform art.55 lit.b din Legea nr.53/2003. Am primit 18 ... (vezi toată discuția)
Se acorda sporul de vechime in munca? Augusta2010 Augusta2010 Daca primaria a angajat persoane potrivit art. 78 si 79 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de ... (vezi toată discuția)