avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioade asimilate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioade asimilate

Buna seara.
Am fost disponibilizat in data de 1/08/2008, si am intrerupt CIM cu acordul partilor conform art.55 lit.b din Legea nr.53/2003. Am primit 18 salarii compensatorii, din care sa retinut impozitul, sanatatea, C.A.S., somaj, aceste drepuri banesti erau prevazute in C.C.M.pe intrepindere si a fost negociat de sindicat. Doresc sa stiu daca aceasta perioada, este luata in calcul la stabilirea vechimii in munca.,si intra sub incidenta Art 41 din normele 340/2001 si a O.U .G. nr 98/1999 privind platile compensatorii, banii pentru platile compensatorii au fost din fondurile intreprinderii.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:11, 8 Septembrie 2009
A, vorbiti despre art. 41 din cap. B, sectiunea VIII din Ordinul nr. 340/2001 (art. 41 din cap. A se refera tot la perioade asimilate).
Bineinteles ca este perioada asimilata stagiului de cotizare cea in care ati beneficiat de plati compensatorii.

Cele 18 salarii compensatorii pentru care s-a platit CAS constituie baza contributiva pentru calculul drepturilor de pensie.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributie pensie marilef marilef pe perioada somajului imi pot plati in continuare contributia pentru pensie, pentru a nu intrerupe stagiul de cotizare? daca da cum se procedeaza si unde? (vezi toată discuția)
Stagiu asimilat ContSters103795 ContSters103795 ce perioade fac parte din stagiu asimilat si ce punctaj au acestea ? (vezi toată discuția)
Cerere de pensionare andre85 andre85 Poate un angajat aflat in concediu medical sa-si depuna cererea de pensionare ? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)