Lucrez la o firma particulara de confectii,in luna de 2 ani si jumatate,cand am venit de la alta firma eram calificata,dar aici nu s-a luat in considerare,deoarece am fost facuta la locul de munca pt ca aveam vechime acolo,si pt ca nu aveam acte care sa dovedeasca asta,decat cartea de munca care este si stampilata de fortele de munca timp de 5 ani ca muncitor calificat.Firma la care lucrez spune ca s-a facut un fals si nu puteam deveni calificata fara acte,asa ca m-a trecut in cartea de munca ca muncitor necalificat.Pe 4 octombrie am fost nevoita sa plec la Bucuresti cu mama mea care este foarte bolnava,la spitalul Fundeni unde am stat 2 saptamani.Patroana m-a lasat sa plec ,dar mi-a dat concediu fara plata,pt ca nu mai aveam dreptul la concediu,deoarece atunci cand nu avem de lucru ne trimite acasa si ne ia o zi sau 2 din concediu,asa considera dinsa ca e normal pt ca ne primim salariu intreg si bonuri de masa (18 bonuri o luna intreaga).Pt ca am fost in CFS,iar dupa 2 sapt am revenit la serviciu,dansa a refuzat sa-mi dea bonuri de masa pt celelalte 2 sapt lucrate,ba chiar mi-a spus ca pot pleca si acas pt ca nu mai are nevoie de mine(deja a angajat alte fete cat am fost eu plecata).Vreau sa stiu ,e legal ceeace face?
Bineinteles ca nu este legal ce face,dar intrebarea mea este urmatoarea ,cand dvs ati plecat cu mama la spital ati facut o cerere in acest sens ,prin care sa solicitati concediu fara plata,da sau nu?In general este bine sa aveti dovezi ,pentru orice.Puteti fi acuzata ca ati lipsit nemotivat din aceasta cauza.In legatura cu incadrarea dvs important este ce scrie in contractul de munca incheiat cu angajatorul,muncitor calificat sau necalificat?
Daca ati lucrat trebuia sa va dea bonurile .Oricum cred ca patronul vrea sa se dispenseze de serviciile dvs.
am facut cererea pt concediu fara plata,dar dansa considera ca cine are CFS sau concediu medical nu primeste bonuri pe luna respectiva,si asa m-am gandit si eu ca vrea sa scape de mine pt ca stie ca am multe probleme de cand s-a imbolnavit mama mea,mai sunt si divortata si am si un copil minor in intretinere,multumesc pt ca mi-a raspuns cineva,stiam ca am dreptate,dar eram curioasa sa stiu si eu care este legea aceea in care se spune ca nu primesti bonuri de masa,sincer nu ma asteptam sa le iau pe toata luna,dar macar 5,ma mai ajutau si pe mine,mai ales ca ma descurc greu