avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua!Dupa decesul sotului meu am ramas eu si 3 copii.Am facut actiune in instanta prin care solicit stabilirea masei succesorale si impartirea ei.Doi dintre fii au dat declaratie prin notariat prin care spun ca au inteles sa ramana straini fata de succesiunea tatalui lor.Ne-am inteles sa incheiem o tranzactie.Am urmatoarele intrebari:
1)cei 2 fii care au dat acea declaratie trebuie sa se mai prezinte la proces sa semneze acea tranzactie?
2)eu pot renunta in favoarea celuilalt fiu la toata masa succesorala in ideea ca dupa decesul meu sa nu mai fie nimic,sa nu mai fie succesiune?
3)pot pune in tranzactie conditia ca renuntand la tot in favoarea unui fiu ,acesta sa-mi permita folosirea casei pana la decesul meu si sa ma ingrijeasca?
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 08:41, 24 Noiembrie 2010
1. Renunțarea la succesiune înlătură total acea persoană de a mai primi ceva. Cei doi fii sunt la fel de străini de succesiune ca și mine :D.
2.Puteți renunța.
3.Nu puteți renunța și în același timp să puneți condiții. Dacă această casă e singura locuință de care dumneavoastră dispuneți vă recomand să acceptați succesiunea altfel riscați să rămâneți pe drumuri. Cea mai bună soluție este să acceptați succesiunea apoi să faceți un contract de întreținere. Fiul va fi proprietar din momentul semnării actului iar dumneavoastră vă păstrați dreptul de a locui acolo. La decesul dumneavoastră el va trebui doar să radieze dreptul de uzufruct din cartea funciară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre mostenire radud62 radud62 In acest an ambii parinti au decedat( aprilie 2012). A ramas o casa si terenul aferent. Suntem trei frati: doi locuiesc in alte localitati iar o sora ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire serbanalexandrescu serbanalexandrescu Buna ziua. In urma cu un an jumatate , tatal meu a murit. Mama mea traieste, si eu sunt unicul copil. In urma decesului tatalui meu , a ramas un apartament , ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala costa doina costa doina Doresc sa stiu cum pot renunta copiii la masa succesorala in favoarea mea,sotia supravietuitoare,ce acte imi trebuie,mai adaug ca au trecut 3 ani de la decesul ... (vezi toată discuția)