avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale deducere cheltuieli sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

deducere cheltuieli sediu social

:(
buna seara - va rog foarte mult daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat
am o soc comerciala care are sediul social acasa la asociatul unic (nu este el proprietar acolo)
firma a incheiat un contract de comodat cu proprietarul, dar fara a spcefica mai nimica in el
intrebarea mea este dak pot deduce cheltuielile cu utilitatile pe numele proprietarului - sociaetatea nu a incheiat nici un fel de contract cu furnizorii de utilitati
multumesc mult de tot
Cel mai recent răspuns: adydeni , utilizator 15:48, 20 Noiembrie 2008
Daca contractul de comodat prevede suportarea cheltuielilor de catre SC, atunci cheltuielile respective pot fi deduse. Nu poate fi insa inregistrat si recuperat TVA-ul aferent acestor facturi.
corect, cu conditia sa existe contracte directe intre societate si furnizorii de utilitati;)
filipoiu a scris:

corect, cu conditia sa existe contracte directe intre societate si furnizorii de utilitati;)

aceasta e conditia pentru recuperarea TVA-ului, cheltuiala insa poate fi dedusa chiar daca nu exista contract intre SC si furnizorii de utilitati si facturile vin pe numele proprietarului
imago_expert a scris:

aceasta e conditia pentru recuperarea TVA-ului, cheltuiala insa poate fi dedusa chiar daca nu exista contract intre SC si furnizorii de utilitati si facturile vin pe numele proprietarului

subscriu

in baza contractului de comodat prin care se specifica ca respectivele cheltuieli sunt suportate de SC, se emite dispozitie de plata din casierie pe numele proprietarului

buna seara,
ma repet - va multumesc mult de tot
in contractul de comodat nu este specificat absolut nimic privitor la cel ce trebuie sa suporte cheltuielile, nu sunt incheiate contracte cu furnizorii de utilitati, iar directorul este suparat k nu am scazut nimic :(

Alte discuții în legătură

Plata facturi prin firma ypo ypo Avem un srl. cu doi asociati :sot-sotie,sediul firmei este apartamentul in care locuim si pe care suntem proprietari 50%sotul,50%sotia,nu am depus contract de ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma: inregistrarea facturilor de utilitati daca spatiul este inchiriat ElenaComanescu ElenaComanescu Buna sera, Am si eu rugamintea sa imi spuneti cum se procedeaza cu facturile de utilitati daca noi am inchiriat un spatiu cu contract si facturile de ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)