avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Informarea amintita la art17 din Codul Muncii tine loc de Contract de munca sau de Decizie de punere in functie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:19, 24 Noiembrie 2010
Buna ziua, haideti sa observam mai intai textul legal, ca sa stim despre ce discutam.
ART. 17
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
(1^1) Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.

Din moment ce textul legal amplaseaza temporal informarea "anterior" incheierii contractului individual de munca, inseamna ca aceasta nu va tine loc de contract individual de munca, si nici de decizie de numire in functie.
In plus, alineatul doi al acestui articol 17, instituie o prezumtie, in sensul ca informarea se va prezuma ca fiind indeplinita la momentul semnarii contractului individual de munca.
Va multumesc
Imi puteti spune va rog cand a fost actualizat codul muncii cu punctul (1^1) la art 17
anitaovidiu a scris:

Imi puteti spune va rog cand a fost actualizat codul muncii cu punctul (1^1) la art 17

A fost introdus prin O.U.G. nr.65/2005 si modificat prin Legea nr.371/2005 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 65/2005 privind modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informarea la angajare ContSters113415 ContSters113415 este obligatoriu sa informezi salariatul in scris cand il angajezi sau se considera ca este informat atunci cand semneaza CIM? in codul muncii nu este prea ... (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Stie cineva care este articolul care face referire la evaluarea profesionala, criterii de evaluare ? Nu mai stiu ce nr. are - mi-aduc insa aminte ca scria \" ... (vezi toată discuția)
Act aditional majorare salariu niko79 niko79 Pentru majorarea salariului este obligatorie si informarea sau numai actul aditional? Daca da, pe informare ce data sa pun inainte de 01.07.2015 sau pot pune ... (vezi toată discuția)