avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua, saptamana trecuta mi-am depus prenatalul la AJOFM. Cand mi-au dat cartea de munca, printre altele scria si faptul ca zilele 24-26.02.10 nu se constituie vechime(suspendare prin neprezentare la viza).Intr-adevar am uitat sa merg pe 24 si m-am prezentat pe 26. Acum intrebarea mea este : avand in vedere ca sunt in somaj din 25.11.09 pana la 25.11.10 si urmeaza sa nasc in ianuarie imi afecteaza in vreun fel indemnizatia de crestere a copilului aceasta suspendare de 2(doua) zile? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:39, 24 Noiembrie 2010
1. Cred ca AJOFM a fortat putin lucrurile, pentru doua zile intarziere la vizat carnetul de somer. Nu ati motivat si dvs. intarzierea la viza?
2. Cele doua zile nu va afecteaza la indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani, deoarece sunt admise si fractiunile de luna mai mari decat jumatate din zilele lucratoare ale lunii respective.
buna.am si eu o intrebare:daca am doua locuri de munca unul cu norma intreaga si unul cu jumatate de norma primesc indemnizatie din ambele locuri?si daca da ce acte trebuie duse si la cine?la ambele locuri de munca aceleasi acte?
Primiti indemnizatie pentru concediu de maternitate de la ambele locuri de munca.
Trebuie sa duceti cele 2 exemplare ale certificatului medical unde aveti salariul mai mare, iar la celalalt loc de munca sa duceti copii de pe certificate.
1. Daca va referiti la indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani aceasta nu este platita de amgajatori ci de stat prin Agentia de Prestatii Sociale.
2. Veti lua adeverinte cu veniturile impozabile de la toti angajatorii din cele 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil irinuka2005 irinuka2005 buna ziua... ma puteti ajuta cu o informatie va rog?o persoana insarcinata ,angajata incepand cu luna sept la un loc de munca ar trebui sa nasca in august ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal delia3 delia3 Buna, sunt in somaj din 06.08.2012 si am nascut o fetita inainte de termen in 09.03.2013 nu am avut concediu prenatal, cum procedez cu concediul postnatal? ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Anne_Mary Anne_Mary Joi, 31 august urmeaza sa termin contractul de munca la o societate, iar luni, 4 septembrie voi incepe activitatea la noul loc de munca, cu pauza de o zi intre ... (vezi toată discuția)