avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala-firma de asigurari nu da nici un raspuns- ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala-firma de asigurari nu da nici un raspuns- neseriozitate

In data de 29 IULIE 2010 am patit un accident cu masina proprietate personala, Renault Laguna 2004 ( am evitat un alt participant la trafic, am intrat in copac) . Masina era asigurata l la suma de aproximativ 13000euro. Dosarul de dauna a fost deschis ziua urmatoare dupa accident, devizul de dauna totala a iesit abia dupa vreo luna . Masina am luat-o din service si am depozitat-o intr-un loc sigur. Problemele incep de acum : agentul de dauna a trimis dosarul la Bucuresti . Dupa inca o luna ( aproximativ 1 octombrie) de la Bucuresti vine o instiintare ca dosarul a ajuns la o comisie speciala ( antifrauda) , care mai au nevoie de anumite detalii . Dupa inca vreo luna ( 1 noiembrie ) , m-a sunat inspectorul, daca ne putem vedea in jumatate de ora ca sa mergem cu tot cu comisia care a venit de la Bucuresti, sa vedem masina . Bineinteles ca eram plecat din oras, si oricum nu m-as fi dus nici daca eram disponibil, datorita faptului ca au sunat prea din scurt si nu e politicos . Pe 15 noiembrie am fost iar la sediu , si mi s-a spus ca acea comisie o sa vina iar , dar nu se stie cand, si sa astept .
Mentionez ca , inspectorul nu a avut bunul simt sa mergem impreuna la locul accidentului , si acum imi spune dupa 4 luni ca vrea sa vada si locul unde s-a intamplat. De asemenea, nu exista nici un dubiu ca masina nu ar fi dauna totala, din moment ce devizul a iesit undeva la 90.000 ron , fara demontare .
Intrebarea mea este : mai sunt obligat sa ma intalnesc cu ei, sa le arat masina, sa ma supun unui foarte probabil interogatoriu din partea comisiei de la bucuresti , din moment ce ei abia dupa 4 luni incep sa se intereseze ? As putea inainta vreo cerere , de a primi un raspuns oficial intr-o anumita perioada ? Sunt ei constransi de vreun anumit termen ( gen 2-3-4 luni de la deschiderea dosarului trebuie sa dea un raspuns oficial ) ? Sanse de reusita , la un eventual proces , in ideea in care nu am facut nimic rau, masina e exact in starea de la accident, am martori, etc... ?
Va multumesc anticipat tuturor pentru raspunsuri . O zi buna !
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2010
teodorteodor, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:31, 5 Decembrie 2010
formulati actiune in justitie si administrati probele prin instanta de judecata.

asiguratorii sunt cam neseriosi#-o
Intrebarea este : e vreun termen limita in care ei erau obligati sa imi dea vreun raspuns, ceva ?! Pentru ca in ritmul asta , o pot amana mult si bine, cand vin ei nu pot eu, si eu daca le zic sa stabilim clar o intalnire pentru o data anume, imi zic ei ca nu se face asa, ca ei nu stiu azi ce fac maine . Adica , actiunea in justitie din partea mea poate fi justificata prin faptul ca nu am primit nici un raspuns de ceva vreme ?
Stiu ca este o intrebare care o sa primeasca raspunsuri doar aproximative, dar daca nu ne intelegem la o eventuala conciliere sau daca nu dau ei un accept , care ar fi perioada care ar trebui sa treaca pana sa se solutioneze procesul , eventual si un procent al sanselor pe care le am sa castig acel proces ?
Inca o data, va multumesc anticipat pentru raspunsuri. O zi buna .
Obligatia asiguratorului este ca in termen de 3 luni de la deschiderea dosarului sa va comunice solutia adoptata (acceptarea sau respingerea dosarului).
Conform precizarilor CSA asiguratorul a avut la dispozitie 3 luni de zile ca sa va dea un raspuns. Spuneti-mi ati deschis dosar de dauna pe CASCO sau pe RCA? Daca epava este conservata dupa cum declarati dv nu stiu de ce va temeti de o expertiza pe care vrea sa o execute asiguratorul.Puteti sa-i chemati la o conciliere sa va motiveze decizia lor si motivele intarzierii. Apoi apeland la ajutorul unui avocat specializat pe daune din asigurari actionati-i in instanta. Va urez succes!
Masina este cat se poate de bine conservata, nu s-a luat de pe ea nici macar un beculet . Oarecum sunt impotriva deoarece sunt foarte neseriosi , se cred stapanii lumii . Prefer sa ma judec cu ei 1-2 ani, decat sa primesc jumatate din suma asigurata ( masina are casco) . Una din marile mele necunoscute era daca dupa 3 luni ei erau obligati sa dea un raspuns , dar din discutiile dumneavoastra, clar acest lucru este cert si adevarat.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri .

Alte discuții în legătură

Casco LarisaS LarisaS Am facut un accident destul de minor in 2009 si aveam asigurarea expirata. Acum.. dupa 4 ani mi-a venit de la Astra asigurari, sa platesc suma de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Asigurarea casco si firma de leasing donigao donigao Buna ziua, As dori sa obtin ajutor in urmatoarea speta: Starea de fapt: Firma la care sunt asociat are drept de utilizare asupra unui autovehicul ... (vezi toată discuția)
Rca BOBY25 BOBY25 am o problema cu bcr asigurari.am fost implicat intr-un accident rutier,am facut constatare amiabila,baiatul a recunoscut ca este vinovat,am deschis dosar pe ... (vezi toată discuția)