In data de 29 IULIE 2010 am patit un accident cu masina proprietate personala, Renault Laguna 2004 ( am evitat un alt participant la trafic, am intrat in copac) . Masina era asigurata l la suma de aproximativ 13000euro. Dosarul de dauna a fost deschis ziua urmatoare dupa accident, devizul de dauna totala a iesit abia dupa vreo luna . Masina am luat-o din service si am depozitat-o intr-un loc sigur. Problemele incep de acum : agentul de dauna a trimis dosarul la Bucuresti . Dupa inca o luna ( aproximativ 1 octombrie) de la Bucuresti vine o instiintare ca dosarul a ajuns la o comisie speciala ( antifrauda) , care mai au nevoie de anumite detalii . Dupa inca vreo luna ( 1 noiembrie ) , m-a sunat inspectorul, daca ne putem vedea in jumatate de ora ca sa mergem cu tot cu comisia care a venit de la Bucuresti, sa vedem masina . Bineinteles ca eram plecat din oras, si oricum nu m-as fi dus nici daca eram disponibil, datorita faptului ca au sunat prea din scurt si nu e politicos . Pe 15 noiembrie am fost iar la sediu , si mi s-a spus ca acea comisie o sa vina iar , dar nu se stie cand, si sa astept .
Mentionez ca , inspectorul nu a avut bunul simt sa mergem impreuna la locul accidentului , si acum imi spune dupa 4 luni ca vrea sa vada si locul unde s-a intamplat. De asemenea, nu exista nici un dubiu ca masina nu ar fi dauna totala, din moment ce devizul a iesit undeva la 90.000 ron , fara demontare .
Intrebarea mea este : mai sunt obligat sa ma intalnesc cu ei, sa le arat masina, sa ma supun unui foarte probabil interogatoriu din partea comisiei de la bucuresti , din moment ce ei abia dupa 4 luni incep sa se intereseze ? As putea inainta vreo cerere , de a primi un raspuns oficial intr-o anumita perioada ? Sunt ei constransi de vreun anumit termen ( gen 2-3-4 luni de la deschiderea dosarului trebuie sa dea un raspuns oficial ) ? Sanse de reusita , la un eventual proces , in ideea in care nu am facut nimic rau, masina e exact in starea de la accident, am martori, etc... ?
Va multumesc anticipat tuturor pentru raspunsuri . O zi buna !
Cel mai recent răspuns:
nucu$ , utilizator
00:31, 5 Decembrie 2010