avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drepturi de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drepturi de pensie

se spune ca pana la 31 decembrie se poate plati retroactiv pana-n 15 ani contributia pentru pensie. Este adevarat. Ce poate face o persoana care a lucrat in strainatate doar cu acte acolo sa-si plateasca si aici aceasta contributie pentru a beneficia la pensie de toate drepturile ..........ii trebuie vreun act doveditor pentru munca din strainatate prestata, sau aici e simplu cetatean care nu a contribuit pana acum? multumesc pentru sprijinul acordat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:05, 24 Noiembrie 2010
Nu este necesar niciun act care sa ateste faptul ca ati lucrat in alta tara (si nici nu este relevant acest aspect, chiar daca ati lucrat legal). Daca indepliniti conditiile prevazute de OUG nr. 94/2010, puteti incheia contractul de asigurare prevazut in anexa acestui act normativ.
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug nr. 94/2010, contract de asigurare sociala celab celab Am un - Contract de asigurare sociala - incheiat cu Casa de Pensii incepand cu 1 aprilie 2008 si pana la 31 dec 2010 . Pot plati cas retroactiv pentru ... (vezi toată discuția)
Oug nr. 94/2010 - unele masuri in domeniul asigurarii unor categorii de persoane in sistemul public de pensii Cristian T Cristian T Am 49 de ani si am fost angajat pana in anul 2005, cu o perioada fara contributie la pensie de 5 ani si 6 luni (pana in prezent). Doresc sa platesc contributia ... (vezi toată discuția)
Cumpăr vechime Lovin Lovin calculul valorii vechimii. din anul 2000 sau vreau. Sa cumpăr din anul2000 (vezi toată discuția)