avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa imi iau din CIC doar primele 6 luni?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa imi iau din CIC doar primele 6 luni?

Buna ziua,

Sunt angajata si in luna februarie urmeaza sa nasc. Intentionez sa imi iau concediu prenatal incepand cu luna ianuarie. Stiu ca pot sa imi iau 126 de zile de concediu (pre si postnatal) timp in care sunt platita cu 85% din salariu, insa vreau sa stiu dc pot sa imi iau (din momentul in care nasc) 6 luni din concediul de ingrijire al copilului astfel incat dupa aceste 6 luni sa ma pot intoarce la lucru.
Vreau sa stiu ce implica acest lucru, ce documente imi sunt necesare, etc.

As mai vrea sa aflu daca dupa cele 6 luni pot sa lucrez doar 6 ore in loc de 8, si daca da cum se procedeaza si in acest caz?

Astept raspunsul dvs cu mult interes.

Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 13:17, 24 Noiembrie 2010
Buna ziua !
Dupa nastere trebuie sa stati obligatoriu in post natal 42 de zile , putand solicita si primi indemnizatie CIC incepand cu de-a 43 zi . Puteti relua activitatea cand solicitati (chiar si dupa 6 luni) , cu acordul angajatorului.
In legatura cu reducerea programului, va referiti la reducerea programului cu reducerea proportionala a salariului ? In acest caz , faceti act aditional la CIM , daca exista acordul partilor bineinteles...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal imolla imolla buna ziua as dori sa stiu daca in cazul in care din cele 126 de zile de concediu pre si postnatal s-au efectuat inanite de asterea copilului doar 60, ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul indemnizatie concediu pre si postnatal lana1 lana1 Buna ziua, Am aflat de la dept. Administrativ al firmei in care lucrez ca acest concediu prenatal si postnatal e vazut ca unul medical, sau, ma rog, era ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului house_ginger house_ginger buna seara ! sunt incadrata ca titular la o scoala de stat , salar net lunar realizat , media, 1700 ron. insarcinata in 4 luni, deci in mai la sfarsit ar ... (vezi toată discuția)