avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pt cresterea copilului

buna seara !
sunt incadrata ca titular la o scoala de stat , salar net lunar realizat , media, 1700 ron. insarcinata in 4 luni, deci in mai la sfarsit ar trebui sa nasc.
m-ar interesa si pe mine cum e mai avantajos la calculul indemnizatiei de cresterea copilului : sa stau mai mult in prenatal sau in post natal ? se mai acorda acel salar la nivel de unitate pt nastere ? se mai acorda de angajator cei 25 % ce completeaza pre si post natalul pana la 100 % din salar ?
va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 13 Decembrie 2010
Trebuie sa stiti ca din cele 126 de zile obligatoriu este postnatal de 42 de zile dupa care puteti solicita CIC. depinde daca in contractul colectiv de munca aplicabil pe anul viitor se va mai prevedea dreptul la un salariu pentru nastere si posibilitatea angajatorului de a completa pre si post natalul
Cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu medical.
Prin rmare, doar 15% va completa angajatorul potrivit CCMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal este 126 sau 168 de zile in 2010? iuliana0025 iuliana0025 buna ziua! sunt insarcinata in 6 luni si peste 1 luna urmeaza sa intru in concediu prenatal, de aceea as vrea sa va intreb daca concediu prenatal este 126 ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal, concediu prenatal BahanRomica BahanRomica Buna! Am o nelamurire cu concediul prenatal : - care este perioada de acordare a concediului prenatal ? - cu cat se plateste din salariul net ? Va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am și eu o problema. am absolvit liceul in iunie ... AndreeaComanac ! AndreeaComanac ! Buna ziua. Am și eu o problema. Am absolvit liceul in Iunie 2022, am rămas însărcinată apoi am plecat la munca in Austria. Am lucrat 6 luni acolo, apoi ... (vezi toată discuția)