avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu prenatal este 126 sau 168 de zile in 2010?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu prenatal este 126 sau 168 de zile in 2010?

buna ziua!


sunt insarcinata in 6 luni si peste 1 luna urmeaza sa intru in concediu prenatal, de aceea as vrea sa va intreb daca concediu prenatal este 126 sau 168 de zile si cum se plateste acest concediu?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 9 Aprilie 2010
iuliana0025 a scris:

buna ziua!


sunt insarcinata in 6 luni si peste 1 luna urmeaza sa intru in concediu prenatal, de aceea as vrea sa va intreb daca concediu prenatal este 126 sau 168 de zile si cum se plateste acest concediu?

multumesc!

Concediul pentru sarcina si lauzie este de 126 de zile. Cel prenatal este de 63 zile cel postnatal este de 63 de zile . Aceste concedii se compenseaza intre ele, cu conditia ca dupa nastere sa fie efectuate 42 de zile concediu postnatal, dupa care se solicita, daca sunt indeplinite conditiile, intrarea in cic.
Indemnizatia pentru concediul de maternitate este de 85% din media salariului brut pe ultimele 6 luni, este platita de catre angajator care recupereaza sumele de la Casa de Sanatate.
Buna seara,

Cand spuneti concediu de maternitate va referiti la concediul de 126 zile?As vrea sa stiu deasemenea daca imi puteti spune....in cazul in care am un salariu momentan bazat si pe comision din vanzari in cele 126 zile voi primi procent din media pe ultimile 6 luni sau doar salariu fix de baza 100% pana termin cele 126 zile? mentionez ca tot venitul este trecut pe cartea de munca....

multumesc frumos!

Cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal/postnatal dicimihaela dicimihaela AS DORI SA STIU EXACT CAT DUREAZA SI CUM SE CALCULEAZA CONCEDIUL PRENATAL/POST NATAL. S-A SCHIMBAT LEGEA??? (vezi toată discuția)
Prenatal - cat mai repede ioana dimassi ioana dimassi Buna ziua, Am urmatoarea intrebare cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu prenatal si daca ma afecteaza cumva daca vreau sa intru cat mai ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal veronica-t veronica-t Angajarea a fost facuta la inceputul lunii iulie 2010, primul concediu medical l-am luat in februarie 2011 , dupa ce am anuntat la serviciu ca sunt ... (vezi toată discuția)