Ma aflu in concediu pt.cresterea copilului,intre timp am aflat ca firma a dat faliment,nu am fost anuntata in nici un fel...Problema este ca sunt insarcinata si voi naste la 2 luni dupa ce primul copil va implini 2 ani.
Cum pot beneficia de indemnizatie si pt.al 2 -lea copil?
1. Daca firma este in faliment inseamna ca are numit un lichidator judiciar care administreaza firma in acesta perioada.
2. Luati legatura cu acest administrator care va va rezolva problema. In cazul dvs. trebuie sa va concedieze conform Legii 85/2006 (legea insolventei):
Art.86...
(6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.
3. In acest caz veti intra in somaj si de aici in concediu de maternitate si apoi in CCC2.
Sediul firmei se afla in alt oras si nu stiu unde se afla.oricum am inteles ca nu mai este nimic acolo...unde pot afla care este lichidatorul judiciar?
Firma a intrat in insolventa din Ianuarie 2010