avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU PT.CRESTEREA COPILULUI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU PT.CRESTEREA COPILULUI

Ma aflu in concediu pt.cresterea copilului,intre timp am aflat ca firma a dat faliment,nu am fost anuntata in nici un fel...Problema este ca sunt insarcinata si voi naste la 2 luni dupa ce primul copil va implini 2 ani.
Cum pot beneficia de indemnizatie si pt.al 2 -lea copil?
Cel mai recent răspuns: denyy10 , utilizator 16:46, 24 Noiembrie 2010
1. Daca firma este in faliment inseamna ca are numit un lichidator judiciar care administreaza firma in acesta perioada.
2. Luati legatura cu acest administrator care va va rezolva problema. In cazul dvs. trebuie sa va concedieze conform Legii 85/2006 (legea insolventei):
Art.86...
(6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.
3. In acest caz veti intra in somaj si de aici in concediu de maternitate si apoi in CCC2.
Sediul firmei se afla in alt oras si nu stiu unde se afla.oricum am inteles ca nu mai este nimic acolo...unde pot afla care este lichidatorul judiciar?
Firma a intrat in insolventa din Ianuarie 2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare stare de faliment pasi de urmat pentru incetare cim loredana080380 loredana080380 Azi a fost declarata stare de faliment la unitate. Ce pasi trebuie sa urmez pentru incetarea contractului de munca pentru angajatii firmei? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului- faliment sau insolventa- somaj ionescu emilia ionescu emilia BUNA ZIUA!MA AFLU IN CONCEDIU DE CRESTEREA A COPLULUI PANA LA 2 ANI PANA LA DATA DE 14 FEBRUARIE.FIRMA LA CARE AM LUCRAT A DAT FALIMENT DIN CATE MI S-A ... (vezi toată discuția)
Sunt in concediu pentru cresterea copilului iar firma a intrat in lichidare. ce drepturi am? raluci_b raluci_b Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ma aflu in CIC pana la data de 8 nov 2011, in acelasi timp sunt insarcinata cu cel de-al doilea copil, urmand sa ... (vezi toată discuția)