avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accdent masina fara RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accdent masina fara RCA

Am o intrebare si poate ma puteti ajuta.Lucrez la o institutie care are un parc auto, fiecare masina ar trebui sa aiba RCA. Una a fost omisa si a circulat 3 luni fara RCA, intro zi a avut un accident, lovind o alta masina inmatriculata in Germania.Politia a zis ca soferul fara RCA a fost de vina. Proprietarul celeilate masini a plecat in Germania unde a facut constatarile si ne-a trimis factura de reparatii, noi nu am platit si el a apelat la fondul de protectie a victimelor strazii.Acum cei de la Fond cer plata facturii de la noi. In aceste conditii noi ce putem face? Ni se pare factura de reparatii fff mare si in plus nu avem de unde plati, eventual plateste soferul? Putem sa ne intoarcem cu actiune impotriva lui nu?
Cel mai recent răspuns: raduGB , utilizator 21:55, 4 Februarie 2011
Nu stiu cum aveti statuate raporturile de munca in firma dv dar masina nu avea voie sa iasa in cursa fara polita RCA si in acest caz administratia firmei este principala vinovata. Conform legii daca nu dispuneati de polita RCA veti fi obligata sa platiti paguba si apoi veti putea sa actionati in instanta pe cine considerati dar eu va spun ca nu prea aveti sorti de izbanda.
problema este ca masina a fost uitata din lista masinilor pentru care s-au facut RCA, dar soferul nu avea obligatia sa verifice actele?, masina a circulat 3 luni fara RCA soferii nu au in acest caz nici o vina?dar faptul ca verificarea daunelor s-a facut la un service din strainatate nu poate fi contestata?politia a trecut pe pv doar niste zgarieturi ori factura asa cum a fost decontata de catre FPVS depaseste cateva mii de euro.Se poate face ceva in acest caz?
Obligatia asigurarii autovehiculului este strict a proprietarului.Pentru incalcari, sunt prevazute amenzi in legile specifice.
Obligatia prezentarii documentului, revine conducatorului auto, incalcarea este sanctionata de Codul rutier.
In privinta costului daunei, aveti posibilitatea de a contesta devizul daca sunt cuprinse operatii/piese/materiale nejustificate.
salut alexix!
si eu am avut cam aceeasi problema. am plecat cu masina de revelion la berlin. pe drum am hotarat sa ies de pe autostrada si sa trec prin dresda, pt ca e un oras frumos. proasta alegere. am derapat si am intrat in bara spate a unei masini. a venit polizei, a constat, mi-a dat un fel de chitanta si mi-am vazut de drum.

acum cateva zile ma suna de la biroul de asigurari din germania si imi spune ca asigurarea mea a expirat pe 28 decembrie si accidentul a avut loc pe 29 decembrie!OROARE! imi facusem un rca nou, dar dintr-o inexplicabila eroare l-am facut de pe 1 ianuarie 2011!

acum mi-au spus ca trb sa platesc vreo 1000 de euro, minim. eu si masina si banii de plecare la berlin i-am avut din donatii, nu am de unde sa platesc. m-ar scoate "din circuit" aproape un an ca sa platesc.

nu cunosc exact procedurile. neamtu va fi despagubit de biroul de asiguratori? ma vor actiona in instanta?exista vreo metoda de "fentare"?

multumesc anticipat pt ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neadaptarea vitezei la conditiile de drum iordache_teodor iordache_teodor Buna seara,poate ma ajuta cineva va rog cu ceva informatii... Joi dimineata ma deplasam pe un drum judetean cu o autoutilitara in spate la alte doua auto. ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, rca-ul meu este expirat leorot leorot buna seara, astazi am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, din vina lui, pe care si-a recunoscut-o. eu am rca expirat. pot sa imi repar ... (vezi toată discuția)
Accident cu masina altuia si vinovat necunoscut dark_Daemon dark_Daemon Buna ziua ma numesc lucian.Am avut un accident cu maisna unui prieten(care era in dreapta).Accidentul s-a intamplat intr-o curba deosebit de periculoasa.Un ... (vezi toată discuția)