avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire dauna auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire dauna auto

Buna ziua! Un prieten a avut un accident de masina din care s-a stabilit ca nu era el vinovat prin procesul verbal de constatare al politiei. Cel vinovat de producerea accidentului nu a vrut sa dea rca-ul deoarece patronul societatii la care lucra i-a interzis acest lucru. In cele din urma s-a ajuns in instanta, s-a dat rca-ul dar societatea de asigurari a refuzat sa plateasca reparatiile....pe motiv ca deizul de la service avea o valoare exagerata..In urma unei expertize auto valoarea reparatiiloe a iesit mult mai mare decat valoarea masinii la momentul producerii accidentului....ceea ce ar inseamna ca e dauna totala daca nu ma insel......intre timp prietenul meu a vandut epava.....intrebarea este daca mai are vreo sansa in acest proces sa recupereze banii de la asigurari.avand in vedere ca el a vandut masina stricata ......si cheltuielile de judecata de la cine le va recupera? daca da in baza carei legi? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:45, 24 Noiembrie 2010
Prietenul dvs va fi despagubit de catre societatea de asigurare in limitele legale, iar pentru eventuala diferenta va trebui sa introduca o actiune in instanta impotriva persoanei vinovate de producerea accidentului
In acest caz nu cred ca prietenul dv va putea obtine ceva fara un proces intentat asiguratorului care va trebui sa prezinte motivat refuzul de plata. In proces se vor folosi pozele facute de asigurator la data constatarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna totala asiban raditalidia raditalidia Am o masina luata in leasing in anul 2007 , valoarea de noua a masinii a fost de 12000 euro . La incheierea politei casco de catre Asiban s-a facut o greseala ... (vezi toată discuția)
Dauna totala Zarkoos Zarkoos Recent am facut parte dintr.un accident auto iar din fericire fiind nevinovat. Masina avariata este Audi a4 b6 din 2003,290 mii km,avant,1.9 motor. Cei de la ... (vezi toată discuția)
Ce se intelege prin: "data avizarii" producerii evenimentului asigurat ? gasz gasz Am primit o adresa de la asigurator in care invoca ord. 5 cu art. 36 (2) conform caruia \\"asiguratorul RCA poate desfasura investigatii privind producerea ... (vezi toată discuția)