avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare proces verbal accident minor de circulatie cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare proces verbal accident minor de circulatie cu daune, consecinte

Am avut un accident minor de circulatie acum 6 luni, fara victime, doar avarierea ambelor masini. Am facut poze la fata locului si am fost la politie unde s-a intocmit un proces verbal din care reiese ca celalalt sofer este vinovat de producerea accidentului. Am primit copie dupa procesul verbal si RCA-ul lui, m-am dus la service si mi-am reparat masina.
Celalalt sofer si-a reparat si el masina pe banii lui. A facut contestatie in instanta la procesul verbal si dupa 3 infatisari a obtinut anularea procesului verbal. Ce se intampla mai departe ? Daca s-a anulat procesul verbal din care reiesea ca el este vinovat, cine este vinovat de producerea accidentului ? Se poate indrepta impotriva mea in instanta sau poate solicita asiguratorului meu plata reparatiilor ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:00, 11 Octombrie 2016
Daca initiaza o actiune in instanta atunci chemati in garantie asiguratorul RCA unde ati avut asigurarea la momentul producerii accidentului.
Daca participantul la trafic a obtinut hotarare favorabila,garantat va starui in interesul sau pentru recuperare prejudiciu
Posibil sa va cheme in instanta prin actiune in regres

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgentarea procedurii de stabilire a daunelor unui autotorurism snowden snowden Acum 2 saptamani am fost victima unui accident rutier din care a rezultat mai mult de 38 de parti avariate (inclusiv airbag-uri) ceea ce ar putea insemna dauna ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal pentru anulare amenda popescu marcela popescu marcela Buna ziua, In urma unui accident de masina politia a sanctionat unul dintre soferi considerandu-l vinovat. Soferul vinovat a obtinut anularea PV in instanta ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna auto ioanina_dima ioanina_dima Buna ziua! Un prieten a avut un accident de masina din care s-a stabilit ca nu era el vinovat prin procesul verbal de constatare al politiei. Cel vinovat de ... (vezi toată discuția)